Hirdetés

2021. szeptember 18., szombat

Gyorskeresés

Spotify a Google Play Zene ellen

Az általam két legjobbnak tartott szolgáltatót szeretném szubjektíven, a véleményem takargatása nélkül összehasonlítani.

[ ÚJ TESZT ]

Kliensek - Web - Spotify

Mivel a GPM nem rendelkezik hivatalos asztali klienssel - a meglévő Chrome kiterjesztést nem veszem annak - így az asztali kliensek tesztje érthető okokból elmarad.

Hirdetés

Amondó vagyok, hogy az előző oldalon használt sorrendet tartsuk meg. Így tehát ezen az oldalon a Spotify böngészőkből elérhető kliensét vesszük górcső alá.

Belépést követően a következő látvány tárul elénk: (a képre kattintva az eredeti felbontású kép jelenik meg)

Mint látható, a belépés után rögtön a Spotify által ajánlott playlistekkel találja magát szembe a kedves felhasználó, amennyiben a saját zenéit szeretné hallgatni, megteheti a beszédes nevű "Zenéid" menüpont alatt.

A böngészőben elérhető legjobb minőségű zene 160 kbps bitrátájú OGG.

A felhasználónak rendelkezésére áll a lejátszási listakészítés szabadsága, egy listán maximum 1000 szám szerepelhet. Az elkészült listákat akár meg is oszthatjuk, így a többi felhasználó is élvezheti az ízlésünket. Amennyiben nem kívánunk magunknak összelegózni playlisteket, válogathatunk a közösség vagy a Spotify által elkészítettek között, vagy használhatjuk az online playlist készítők valamelyikét. Példának okáért.

Egy tetszőleges album vagy zeneszám kiválasztása esetén lehetőségünk van rádiót elindítani, ekkor egy algoritmus az előzményeink és a hallgatott album / szám alapján készít nekünk egy ideiglenes lejátszási listát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

  • Tidal versus Napster

    A Spotify uralja a zenestream piacot, egyetlen igazi konkurenciája az Apple, de mások is vannak a piacon.

  • Youtube Music - A cikk elavult!

    A YouTube a világ legnagyobb zenestreaming szolgáltatása, amit a Google megpróbált kamatoztatni, de...

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.