2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Soxy X11II - Elfogadható kompromisszum

Remek tabletet rendelhetünk Kínából korrekt áron, ha szemet tudunk hunyni néhány apróság fölött.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, Kijelző

A készülékben egy Allwinner A31S dolgozik, ami 4db Cortex A7-es magból és egy PowerVR SGX544 MP2 grafikus gyorsítóból épül fel. Ehhez 1GB DDR3 memória társul, a háttértár 16 GB, ebből 11.84 GB használható fel szabadon. Természetesen ezt bővíthetjük micro SD kártyával, maximum 32 GB-ig.

A wifi szabványa 802.11 b/g/n, Bluetooth és GPS sajnos nem került bele, ahogy 3G modul sem. Szenzorokból sincs túl sok, csak G-sensor és gyorsulásmérő került bele. Az akkumulátor 6000 mAh-s, ez nem számít rossznak ebben az árkategóriában, a kamera már annál inkább. Az előlapon 0.3 mpx, hátul egy 2 MPX-es "csúcs" hardver található.

A kijelző 10.1 colos kapacitív IPS, 1280x800-as felbontással (160 dpi). Mivel IPS technológia, ezért a betekintési szögek nagyon jók, bármerről közelítünk, nem lesz probléma, látni fogjuk a képernyőn lévő tartalmat. Nyilván ettől a felbontástól ne várjunk csodát, ha sasszeműek vagyunk, akkor úgyis bele tudunk kötni a betűk néhol recés éleibe, de nem ez a lényeg.

Ezzel a felbontással abszolút élvezhető képet nyújt az X11II. A színek nekem kicsit fakók, de még bőven az elviselhető kategóriába tartozik. A fényerő beltérben tökéletes, kint már más a helyzet, árnyékban is nehezen olvasható, de ha telibe kapja a napfényt, akkor semmit se látni rajta. Ezen kívül valami rendkívüli módon tükröződik.

Az érintéssel nem vagyok teljesen megelégedve. Néhol úgy érzem, hogy nem elég pontos. Emellett egy igen komoly problémát produkál mindkét tablet, ha a gyári töltőre dugva használom, akkor megvadul és használhatatlanná válik az érintőkijelző. Ezt valami töltési interferencia okozhatja, lehet, hogy egy minőségibb töltővel nem csinálná. Nagy szerencse, hogy ha kihúzzuk, akkor minden probléma megszűnik, illetve, ha a micro USB-ről töltjük, akkor nem lép fel a hiba.

Update: Felvettem a kapcsolatot a Pandawill-lel és küldtek 2 db EU csatlakozós, jobb minőségű töltőt teljesen ingyen, ezzel megszűnt a probléma.

Töltőre dugva megvadul az érintőkijelző

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.