2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

SonyWalkman NWZ-S616F- Izmos apróság

Amire ki van találva azt maximálisan csinálja....

[ ÚJ TESZT ]

Használat közben

Bekapcsolást követően egyből a főmenübe kerülünk. 9 ikonnal találjuk szemben magunkat. Kinézetre teljesen ugyanaz amit a Sony Ericcson telefonokban láthattunk. Így nem is csoda hogy ez a kinézet feltűnik itt is. A telefonokban már kissé idejétmúlt azonban itt nagyon jól néz ki. A 9 ikon (Intelligens Keresés, Rádió, Részles keresés, Képgaléria, Zenegaléria, Videógaléria, Beállítások, Lejátszási listák és Most játszott). Elsőre kicsit soknak tűnhet ez ezek az opciók, azonban mindnek megvan a maga feladata.

Forrás:Google

Talán az Intelligens keresés tűnhet furcsának. Személy szerint nem szoktam ezt használni, mert ha keresek valamit akkor azt a zene lejátszása közben teszem meg. 2 alponttal találjuk szemben magunkat."Time machine Shuffle" illetve egy "Shuffle all" ponttal. Semmire nem valóak, mint kiválasszanak egy zenét. A time machine shuffle a legtöbbet játszott zenéhez vezet oda, a másik pedig véletlenszerűen választ ki egy zenét.

Rádió

Habár kissé fapados, hiszen nincs benne RDS ami kissé fura de megszokható. Az automatikus kereséssel az összes adót befogja és eltárolja azokat. A vételi érzékenységgel viszont gondok vannak. Mert én naponta ingázom Pest és Buda között és bizony mikor valamelyik hídhoz érek, akkor az egész elsistereg. Nem tudom, miért van ez mert ezzel a problémával sehol mással nem találkoztam. Viszont a hang minősége ott van. Választhatjuk, hogy Mono vagy Auto legyen a hang. Illetve választhatjuk, hogy a keresés érzékenysége milyen legyen. Őszintén szólva én "High"-on azaz magason hagytam, mert lehet hogy felesleges dolgot is megtalál, de legalább mindent megtalál.

Részletes keresésselrészletesen kereshetünk Előadó, Album, illetve Szám szerint.

A képgaléria

egy teljesen szokványos képgaléria, amellyel bármilyen képet megmutathatunk. Az igaz hogy ezen a kijelzőn nem biztos, hogy olyan részletesen nézhetjük meg azokat, de legalább van, és bizonyos helyzetekben jól jöhet.
És elérkeztünk a fő területhez a Zenekönyvtárhoz. Azt gondolom ez a legfontosabb amiért ezt a készüléket megvesszük. Belépés után több almenü jön elő. Ezekkel is kereshetünk és még részletesebben. "Minden zene", "Album", "Előadó", "stílus", "Kiadás éve", Illetve "Mappa" szerint. Így igazándiból az előbb keresés értelmét veszti.

Forrás:Google

Ha kiválasztottunk egy számot utána egyből iszonyatosan jó minőségben szállítja a zenét a készülék. Én egy Sennheiser MX-170es típusú fülhallgatót használok, ami nem a legmagasabb szintű de azért a 1000-2000 forintos fülhallgatóknál jobb. És elmondom őszintén, hogy ennél jobb sose legyen. A mélyek szépen ki vannak emelve, a minőség tiszta, a hangerő meg akkor, mint egy kínai mobil hangszórója. Ott van a szeren. A Sony szerint "Kiváló hangminőség a 3 belső audiotechnológiával: Clear Stereo, Clear Bass és DSEE digitális hangjavítás" által jön létre. Most lehet hogy parasztvakítás de az biztos hogy hatása van. Lehetőség van váltogatni a lejátszást, Equalizert, VPT-t az a környezetet. Itt kiemelendő a Karaoke, amely valóban Karaoke hangzásban adja le a zenét. Információt is megnézhetjük, illetve a borítót nagyobb méretben, amit lejátszás közben is mutat igaz, kissé miniatűr méretben.

Videó galéria

videók lejátszást eredményez mily fura. 30 fps sebességgel szóval ezzel nem lesz gond. Átkell bizony konvertálni, de ez a következő oldalon részletesen lesz leírva. Ugyan ekkora kijelzőn nem nagy az élmény, de utazás közben bizony jól jön.

Beállításoknál

a Zenével, Videóval, Képpel, Rádióval, Nyelvvel illetve egyéb Egyéb beállításokkal kapcsolatos dolgokat lehet, beállítani igen részletesen ezért ezt nem részletezném, mert az igencsak sok idő lenne.

A lejászási listák

szerintem egyértelmű.

A most játszott

pedig az aktuális lejátszott dologhoz visz. Legyen ez Zene vagy Videó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.