2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Xperia SP

A Sony nagyon komolyan gondolja mobilpiaci szereplését, ennek egyik bizonyítéka az Xperia SP.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Több mint egy hónapja használom a Sony Xperia SP-t. Nemrég felvetődött bennem a gondolat, hogy leírom, hogyan látom a készüléket és esetlegesen segítséget nyújtsak a döntésben azoknak, akik éppen telefonvásárlás előtt állnak.

Az előző telefonom egy Sony Xperia U volt. Meg kell mondjam, hogy a készülék körüli általános szoftveres gondok ellenére én elégedetten használtam. A legnagyobb problémám a méretével volt. Hogy a telefon volt kicsi, vagy a kezem nagy, azt nem tudom, de a kettő együtt nem volt túl nagy békességben egymással. Sokszor nyomtam mellé, nagyon odafigyelve kellett gépelnem, ha nem akartam össze-vissza szövegkupacot. Azt szerintem senkinek nem kell részletezni, ez így mennyire nem hatékony. Az ICS Android pedig a lehető legrosszabb pillanatokban okozott kellemetlen élményeket.

Ezek az előzmények vezettek oda, hogy úgy döntöttem, cserélek. A döntés viszonylag gyorsan történt, mert öcsém is telefont keresett és a segítségemet kérte, mit tudnék ajánlani neki. Éppen akkor a T-Mobile elég jó konstrukcióban kínálta, így belevágtam.

Jelen írásban az általános dolgok mellett főleg azokra a témákra szeretnék kitérni részletesebben, amikről sok kérdés merült fel, vagy éppen problémák kerültek elő velük kapcsolatban. Főként a Mobilarena tesztből, illetve a fórumban összegyűlt problémákra gondolok. Az egyes technikai paramétereket pedig igyekszem valamilyen környezetbe helyezve bemutatni, mert én azon a véleményen vagyok, hogy a száraz paraméterlista önmagában semmit nem mond. A szintetikus tesztekre vágyók csalódni fognak. Ezt egyrészt megtalálják máshol, másrészt nem mutatja be milyen nap mint nap használni valamit.

Javaslom az Mobilarena teszt átolvasását, valamint a Mobilarena TV videóját. Akinek több véleményére van szüksége annak pedig a GSMarena oldalát is érdemes lehet megnézni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.