2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Vaio 11''-on, AMD-vel?!

Sony Vaio VPCYB1S1E/S: Vaio 11''-on, AMD Brazos-sal? A teszből kiderül, hogy sikerült a Sony-nak!

[ ÚJ TESZT ]

Egyéb tapasztalatok, végszó

1, A gép a videokártya aktivitása esetén (pl. HD filmnézés) felgyorsítja a ventilátor működését, ilyenkor nem zavaróan, de érezhetően lesz hangja a gépnek. Ez a hangosodás érvényes minden, a videokártyát igénybevevő feladat esetén.

2, Firefox 4 jelentősen jobban megterheli a gépet. Hangosabb is lesz, gyorsabban is merül, lassabb is lesz tőle a gép. Érdemes Google Chrome-ra váltani.

3, Ha a gép töltőért könyörög, az nem jelent semmit. 2óráig írta ki nekem, hogy egy órányi töltés van benne, majd kiírta, hogy 15perc és lemerül, és ezt be is tartotta pontosan.

4, Ha általánosságban valamitől a gép lassulni kezd, nem feltétlenül a gép teljesítményével van a hiba, sokszor más programmal ugyanazt a feladatok töredékidő alatt megcsinálja a gép. (hogy mitől..?)

Nem tudom, ki-mit szűrt le a tesztből, én mindenesetre nagyon meg vagyok elégedve a VAIO Y-nal, amire ennyiért képes lehet, arra képes is, egy félmillás,2,5kg-os gép színvonalát nincs értelme elvárni tőle. Viszont ami elvárható tőle, azt szerintem hozza is.
Igyekeztem mindenre kitérni, amennyiben valami hiányzik, írjatok privátban nyugodtan, és kiegészítem.

Kinek ajánlanám?
Olyanoknak, akik nem akarnak/tudnak nagy és nehéz laptopokat vinni magukkal mindenhova, cserébe beérik azzal, hogy nem lehet szokatlanul/túlzottan sok program egyszerre a háttérben, hogy néha várni kell.
Olyanoknak is ajánlanám, akik netbookot akartak, de az eddigi netbookok teljesítménye nem felelt meg nekik. Tulajdonképpen szinte mindenkinek, aki nem használja ki a nagy és nehéz laptopok képességeit.. :)

Pro és kontra:

Pro:
-Szép színei vannak a kijelzőnek
-Jó akku
-Kategóriájában erős CPU
-1080p lejátszásra is képes
-2év nemzetközi garancia (Sony vállalja minden laptopjára)
-Az átlagos kicsinyített billentyűzeteknél jobb klaviatúra.
-HDMI
-A mellékelt szoftverek között akad hasznos is.

Kontra:
-Szánalmas hangszóró
-Kicsi touchpad
-kijelző alulról nézve kontrasztos képet ad
-A ventilátor max fordulatszámon a szokásosnál egy kicsit hangosabb

Megkérnék mindenkit, ha netán más oldalakra is ki akarnátok rakni ezt a tesztet, akkor nyugodtan, de egy privát üzenetben értesítsetek róla, és a nevemet ne töröljétek ki belőle! Köszi
írta: Demeter Ákos

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.