2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Bluetooth hangszóróim

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Szeretnék bemutatni néhány hangszórót, amelyek már megfordultak nálam.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Végre-végre ezt is megélhettem, hogy egy ilyen kis összehasonlító írást készíthetek. Régen a messzi-messzi időkben, mikor megvettem az első Bluetooth hangszórómat, még álmodni sem mertem (na jó azért csorgattam a nyálamat ilyen cuccok után), de sajna a pénztárca nem engedte meg, hogy meg is vegyem. Itt vagyok majd' 3 évvel az első vásárlásom után, és a kezeimben foghatom mind JBL Charge 3-at, és az Extreme nevezetű Bluetooth hangkeltőket. Igazából ez nem ilyen unboxing írás lesz, csak egy kis szösszenet a hangszóróimról.

Maxell BT04

Első vásárlásom. Sajna a pénztárca nagyon megszabta, hogy mire költhetem a pénzemet, így esett a választásom az akkor 9990 forintos kis eszközre. Nagy volt az öröm, mert végre nekem is volt BT-s hangszóróm és kellően szépen szólt a maga 2x3 Wattjával. Az akkumulátora a papírjai szerint 6 órát bír ki – de itt jön egy kis csavar – ugyanis nálam max. hangerőn 9-10 órán keresztül ontotta a zenét. Mikor 2 évesen eladtam, akkor is bírta még a gyári értéket. A zenelejátszó EQ-ében a mélyet kicsit vissza kellett venni, mert akkor nagyon, de nagyon torzított. Beállítás után viszont nagyon szépen tette a dolgát, és teszi a mai napig is az új tulajdonosánál. 2 évig volt nálam, de a végén már éreztem, hogy kell a váltás, kell egy kicsivel erősebb. Könnyen zsebre lehetett vágni, kis méretéből adódóan igazi útitárs volt a mindennapjaimban. Eddigre már jobban engedett a pénztárcám, és 25 ezerért vettem is egy ION Plunge nevezetű hangkeltőt.

Bele is csaptam a lecsóba, vagyis csak csaptam volna, ugyanis akku hibás volt a készülék. Halkan megjegyzem, hogy haverommal együtt vettem és neki tökéletes volt a Plunge. Majd 4 hét viaskodás ment a bolttal és végül visszakaptam a vételárat, melyet egy kicsit megtoldva beszereztem első JBL hangszórómat, a Charge 3-at.

JBL Charge 3

Érezhető volt a méreteiből és a tömegéből, hogy sokkal, de sokkal komolyabb eszközről van szó, 2x10 watt 6000 mAh-s akku, közel 20 órás lejátszási idő, igen-igen szépen hangzik.

Ion Plunge Vs JBL Charge 3

E csodás ketyerével már kerti partikat is ki lehetett hangosítani, mert képes megtölteni hanggal a teret, beltérben meg abszolút szépen muzsikál. Igaz, nagyobb mint a Maxell, de még mindig könnyen hordozható, bár én vettem hozzá egy ütésálló tokot, mellyel szállítani nagyon egyszerű és kényelmes.
Présgépek mellett dolgozom, és igen jól lehetett mellette hallani, és nem is kellett maximumra húznom a hangerőt. Tavaly szeptemberben vettem a JBL-t, és egészen 2 héttel ezelőttig aktívan használtam is. De ekkor adódott egy lehetőségem, hogy minimális ráfordítással becseréljem egy Extreme-re.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Bluetooth dongle-k PC / PS4 mellé

    Jó a stack-mentesség, a problémamentes telepítés, a CPU-független használat és a megtartott szinkron, de...

  • IKEA Eneby 30

    Már az IKEA is gyárt hangszórót! Minimalista, jó hangszóró, nagy hangerejű, de azért vannak hátrányai is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.