2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Samsung i8000 avagy Omnia II

Avagy minden újradefiniálva

[ ÚJ TESZT ]

Programok

Mint minden más készüléken, ezen is megtalálhatóak olyan alap programok mint pl. a számológép, a naptár, FM-rádió.

Számológép:
Nagyon ötletes módon van elkészítve. Amikor először elindítjuk, hagyományos számológépet látunk, egyszerű számokkal, szorzással, osztással, egyszóval alapműveletekkel. Ezzel szemben ha végzünk egy kattintást az alsó scientific gombon, azonnal mindent tudó számológépet kapunk, sin-cos-tól kezedbe a gyökig minden megtalálható. Nagy segítséget nyújthat ha éppen nincs nálunk egy tudományos számológép ;)

Alapbeállításon...

... és tudományos módban.

Naptár:
Ez az ún. Touch Calendar. A Samu nagyon szépen elkészítette, a WinMo-s kicsit csúnyácska naptárt egyáltalán nem kell használnunk, hiszen itt mindent eltudunk végezni, amit ott is. Figyelmeztetőt tudunk beállítani, kategóriákat hozhatunk létre, emlékeztetőt írhatunk be. A felület nagyon szép, tudunk választani havi, heti, és napos elrendezés között is.

A naptár

FM-rádió:
Kidolgozott, szép kezelőfelület. A készüléket elfordítva is használható. A minősége jó.

Digitális képkeret funkció:
Ez sok PDA-ban megtalálható, úgy működik mint egy igazi képkeret, be lehet állítani, hogy a képek milyen gyorsan változzanak, zenét lehet beállítani alá.

Midomi:
Ez egy nagyon érdekes program, nagyon kitűnik a többi közül, és egyáltalán nem alapprogram a PDA-kon. Egy hangfelismerő programról lenne szó pontosabban. A dúdolástól kezdve, az egész zeneszámokat is felismer, majd kiírja a szám címét, előadóját, és jobb esetben még egy YouTube linket is felajánl, ahol meg lehet hallgatni a teljes zeneszámot. Ez természetesen legalább GPRS adatkapcsolatot igényel. A másik funkciója, az hogy FM-rádióban levő számokat is le tudjuk "kérdezni". Ugyanúgy működik ezentúl mint a dúdolásnál.

Qik:
Egy videó feltöltő program mellyel azonnal feltölthetjük internetre az általunk készített videókat.

Microsoft Office:
A készüléken természetesen megtalálható a Microsoft Office program"csoport" is.
Ebbe tartozik:
- Word Mobile
- Excel Mobile
- PowerPoint Mobile
- OneNote Mobile

Fontos megemlíteni még, hogy található itt Adobe Reader, Smart Reader program is. A Smart Reader egy ún. névjegykártya beolvasó program. Gondolom az Adobe Reader-t mindenki ismeri ;)

Iroda a zsebben

Audio Note:
A program nagyon jól működik, bár csak egy egyszerű hangfelvevő, de nagyon jó minőségben veszi fel a beszédet, főleg akkor, ha WAV formátumra van állítva. És nem tudom, hogy miért de ha a notesből hallgatom vissza a felvett hangot, és nem az AudioNote programból akkor hangosabban is szól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.