2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Samsung i8000 avagy Omnia II

Avagy minden újradefiniálva

[ ÚJ TESZT ]

Hardver

Akkor jöjjön egy érdekesebb rész, a hardver:

Hardver terén a telefon nagyon erős, ARM 1176-os 800MHz-es processzorral rendelkezik, mely tartalmaz hardveres 3D gyorsítást is. Ez valószínűleg jól fog jönni játékoknál vagy éppen az iGO-nál, hiszen gyorsabban fognak futni, és az iGO-nak a kezelhetősége is könnyebb lesz, nincs akkora betöltődési ideje a térképeknek mint például az elődnél volt. Hardver terén még amit fontos megemlíteni az az, hogy a készülék 5MP-es kamerával rendelkezik valamint az általam már említett Dual-LED vakuval. Ami még fontos lehet az a 8GB-os tárhely, GPS, valamint Rádió és Wi-fi. A Bluetooth-t már nem is kell említenem, hiszen egy mai készülékben ez már alap dolognak számít.Ez teljes értékű, tehát nem olyan mint az iPhone-ban, hogy csak a headsettel kommunikál. (bár nem tudom, lehet, hogy már van erre is megoldás) Az USB2.0-t is itt említeném meg, bár a mai világban már ez is alap elvárás. Ide tartozik még a memória bővítőhely is, ami lehetséges vagy MicroSD-vel vagy akár MicroSDHC-vel is 40(!!)GB-ig.

Itt említeném meg a hardver résznél a kijelző további tulajdonságait is, melyek a következők:
A kijelző 3.7 colos nagyságú, ami teljesen elfogadható, és a kijelző méretnövekedéséhez képest a telefon nem lett sokkal nagyobb az elődnél. A kijelző 65000 színt tud megjeleníteni (Windows Mobile korlátai miatt), DE! AM-OLED megjelenítési technikával bír ami azt jelenti, hogy a TFT és LCD kijelzőkhöz képest (sőt még a plazmához is) , sokkal szebben jeleníti meg a színeket! Így a kijelző 65000 színe ellenére vetekedik az iPhone kijelzőjével, sőt már majdnem eléri az Omnia HD kijelzőjének a szintjét ( megemlíteném, ha esetleg valaki nem tudná, hogy az 16M színű). Így ellehet gondolkodni, hogy milyen lehet az a kijelző, de ezt sajnos nem tudom jobban leírni, mindenképpen látni kell. Képeken sem lehet visszaadni ezt sajnos. A kijelző felbontása 480x800-as, ami a mai világban már elvárható egy ekkora kijelzőjű készüléktől. Azzal, hogy ekkora lett a felbontás, a kezelhetőséget is nagyban növelték, nem igazán lehet mellényomni a készüléken semminek.

A processzorról:
Nagyon gyors (mint már említettem 800MHz-es) processzor lakozik a készülékben. Szaggatás azaz úgynevezett lagg nem is igazán észrevehető, talán egy kicsit a Widget képernyőn, és a fotóalbumban gondolkodik egy kicsit. A kezelést ez egyáltalán nem nehezíti. Videókat csodásan játszik le, eddig szaggatást, várakozást még nem tapasztaltam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.