2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung Galaxy S wifi - Az okos társ

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Pár sorban szeretném bemutatni 5 colos kis mindenesemet amiből csak a telefon funkció maradt ki.

[ ÚJ TESZT ]

Első oldal

Eddig még nem volt időm leírni a tapasztalataimat legutóbbi szerzeményemről, de most, hogy összeszedtem a legszerethetőbb és legrosszabb tulajdonságait, belevágok. Eddig csak kiegészítő eszköznek (videó/zenelejátszás, játék) használtam a Blackberrym mellé, viszont nemrég Horvátországban direkt nem aktiváltam a roaming szolgáltatást a telefonomon (nem akartam, hogy zavarjanak), így a Blackberry egész nyaralás alatt a fiókban pihent, mindenre a Samsungot használtam, és igencsak meg voltam vele elégedve.

A készülék külsőre olyan, mint a többi Samsung a Galaxy sorozatból: Nem túl izgalmas alakú, műanyag és jól össze van rakva. Számomra a viszonylag igénytelen külső ebben az esetben pozitívum, hiszen nem kell annyira vigyáznom rá (ez persze köszönhető a hozzá adott szilikontoknak is), mégsem karcolódik a burkolata. Félreértés ne essék: eddig egyszer sem esett még le.

Villogni amúgy jól lehet vele, 10 ember közül 9 Note-nak nézi, amihez amúgy mind méretben, mind formában hasonlít. A nagy mérete miatt női zsebbe nem ajánlott, nekem (bár nem vagyok nagy termetű ember) minden zsebembe gond nélkül belefért.

A kijelző a "donortól" eltérően csak egy mezei TFT panel, ennek közvetlen napfényben és a gyengébb fekete színekben lehet érezni a hátrányát, előny viszont az öt colos hatalmas mérete (bár emiatt néha elkél mindkét kéz a használatához). Érzékenysége jó, a karcoknak ellenáll. Képpontsűrűsége amúgy 187 ppi.

A gép hardvere megegyezik a Galaxy S-ével, tehát viszonylag gyors, természetesen az Android rendszer (2.3.6) használatából adódóan ez a készülék is képes akadni és befagyni, de összességében elmondható, hogy elég gyorsan teszi a dolgát, teljesítménye még a komolyabb játékokhoz is elegendő.

Memóriával is jól ellátták a készüléket, 8 GB a beépített, de ezt még bővíthetjük microSD kártyával is, ezekből még a 32 GB-osat is kezeli. Egyszer kíváncsiságból felraktam rá az ICS-t is, szép volt, gyors volt de ette az akkut és emellett hiányzott belőle pár funkció (bluetooth, kamera), így végül visszatértem a legfrissebb gyári szoftverhez.

Az eszköz előnye a rivális iPod Touch-hoz képest, hogy van benne GPS chip, emiatt navigációnak kiválóan alkalmas, ki tud váltani egy autós GPS-t gond nélkül, ehhez minden adottsága megvan (nagyon hosszú üzemidő, nagy kijelző, hangos hangszórók).

Meglepő módon a cucc egy egész normális kamerát kapott, a mai divatnak ellentmondva nem spórolták ki belőle az autófókuszt és a viszonylag erős fotófényt sem, szóval e tekintetben nem igazán hasonlít a testvérmodelljéhez, sajnos azonban ez a felbontáson is látszik, ami 5 helyett csak 3.15 megapixel. Persze nem kell kétségbe esni, mobilos fényképezőknél elsősorban nem a felbontás határozza meg a fénykép minőségét.
Rengeteg képet csináltam már vele, itt van néhány ezekből.

A készülék sajnos csak 720x480 pixel felbontásban tud felvenni videót, viszont ezt 30 fps képfrissítés mellett. A videók minősége megfelelő, nyilván nem családi nyaralást fogunk vele filmezni (na mondjuk én pont ezt tettem).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.