2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung Galaxy S3 bemutató

És végre bekövetkezett, lerántotta a leplet a Samsung a nagy sikerű SII utódjáról. Az SII méltán a cég...

[ ÚJ TESZT ]

Hardver

Hardver

Arról már beszéltünk, hogy kívülről milyen a Samsung Galaxy S III, de konkrétabban még csak a kijelzőről beszéltünk. Utóbbiról további részleteket kicsit később, addig is tekintsünk kicsit a burkolat alá.

A gép lelke a 4 magos Samsung Exynos 4212, mely 1,4 gigahertzen "terelgeti a biteket". A grafikus vezérlő maradt ugyanaz a Mali-400MP, mint ami a Galaxy S II-ben is volt, kivéve, hogy a frekvenciája 266 helyett 400 megahertz lett, vagyis jóval komolyabb teljesítményre képes. Sajnos a telefon maximum 60 FPS-re (képkocka per másodperc) limitláva van, így a legtöbb benchmark nem tudja megizzasztani azt, kivéve talán a GL-t, mely offscreen végzi a méréseket. Ezek eredményeiről lejjebb számolunk be.

Fontos még a DAC-t is megemlíteni, vagyis a hangfeldolgozó lapkát. A legelső Galaxy S-ben nagyon jó minőségű, Wolfson chip teljesített szolgálatot, mely kifogásolhatatlan zenei élményt biztosított. A Galaxy S II-ben sajnos nem folytatták ezt a szép hagyományt, és egy nagyon gagyi típus került a telefonba, ami amellett, hogy halk volt, basszust semmilyen szinten nem prezentált - de a közép és a magas is kritikán aluli volt.
Valószínűleg az S III tervezése előtt sok fórumot böngésztek a mérnökök, mivel ismét Wolfos chipet tettek a készülékükbe, ráadásul egy újabb variánst, mely kisebb csíkszélességen készült. Csak egy rövid szubjektív megjegyzés ide - azok számára, akiknek a zenében fontos a tiszta és erős mélyhang kiemelés, azoknak a HTC One X jobban be fog jönni, mivel a Beats Audio szoftveres hangszínszabályzója alapjáraton sokkal komolyabb kiemelést biztosít. Akik hasonlóra vágynak, nem valószínű, hogy a gyári ROM-mal elő tudnak ilyet bányászni az S III-ból.

A telefon Quadrantban 5300-5500 pont között teljesített, ami kiemelkedő, hisz az Nvidia Tegra 3 négymagos processzorral szerelt HTC One X „csak" 5000-ig jutott, szebb perceiben. Vellamóban 2180 pontot hozott az S3, ami szintén egészen jó eredmény, nem beszélve az Antutu-ról, ami 12112 ponttal végzett, és ezzel mindenkit agyonvert. A Linpack egy szálas feldolgozásában 56,34 MFLOPS, a többszálasban pedig 176,799 MFLOPS lett az eredmény. Az egyszálas nem sokkal, a többszálas viszont kb. 20 százalékkal jobb lett, mint a HTC One X esetében.
A Smartbenchben kb. 80 százalékkal teljesített jobban a Galaxy S III, mint az elődje, de a Tegra 3-ra is egészséges 15 százalékot rávert. A részletes adatok a mellékelt képeken megtekinthetők.

Az akkumulátor nagyon erős használat mellett kb. 8-9 órát bírt ki, de átlagosan azért a 12-13 óra lehetséges, ha nem futtatunk egész nap benchmarkokat, és rögzítünk FullHD videókat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.