2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung Galaxy Note 2 vs. Galaxy S3

Koncepciók harca: lássuk, mire megy egymás ellen a Galaxy két legfénylőbb csillaga!

[ ÚJ TESZT ]

S-Pen, a varázstoll II.

Az Air View után jöjjön a toll tényleges használata. A dokkolóból való kihúzás után a képernyő egyből felold, a Home képernyőn találjuk magunkat. Beállítható az is, hogy kihúzáskor a notesz ugorjon fel. Hívás közben, ha nincs a közelünkben toll és lap, az S-Pen akkor is kisegít. Ilyenkor automatikusan a notesz nyílik meg, így egyből tudunk jegyzetelni. Hasznos, hiszen könnyedén csöppenhet az ember ilyen problémába. Elég csak arra gondolni, ha valaki séta közben szeretne lediktálni telefonban például egy telefonszámot. Persze más lehetőség is van a jegyzetelésre, de ennél elegánsabb aligha.

Elsőre bár furcsa egy telefon kijelzőjére írni, de hamarabb megszoktam, mint azt gondoltam volna. Elég gyorsan rá kellett jönnöm, érezve magamon is, hogy a mai világban a kézírás már annyira nem divat, egy-két betűvel megszenvedtem. Jellemzően az ékezetet nehéz lenyomni a program torkán, így aki nem akar különösebben szenvedni vele, nélküle írjon üzenetet. A felhőből letölthető a magyar szótár is.

A noteszbe az íráshoz szükséges eszközök garmadáját építette bele a Samsung, szám szerint ötöt: toll, filc, ecset, ceruza és szövegkiemelő. A színek és a vonalvastagság széles skálán változtatható. Ezen kívül van radír, gépelési- és függvény beviteli lehetőség is. Air View módban a toll és a radír között az S-Pen közepén lévő gombbal váltogathatunk, így nem kell folyamatosan a kijelzőhöz érinteni a tollat. Sőt, amennyiben elmentjük a kedvenc ecseteinket, azok között is tudunk váltogatni fizikai érintkezés nélkül. A notesz tetszőlegesen átméretezhető, ehhez a notesz jobb alsó sarkát kell megragadni. Tetszőlegesen tudunk beilleszteni képet akár a galériából, akár a vágólapról. Itt nem csak az utolsó kimentett kép/szöveg helyezhető bele, hanem az utolsó húszból bármelyik!

Be Creative (Légy kreatív). A Samsung nem csak az üzletemberekre és a jegyzetelőkre gondolt, hanem az álmodozókra, az egyszerűbb bemutatók, prezentációk készítőire is. Sok reklám bukkan fel ezzel kapcsolatban nap, mint nap, ami nem csak marketing. A „Paper Artist” programba behelyezett képen tudunk különféle módosításokat véghezvinni több mint 30 előre beállított sablon segítségével. Kicsit olyan érzése van az embernek, hogy valamit muszáj volt még kitalálni, mert igazság szerint a Google Play hemzseg jobbnál-jobb képszerkesztő programokkal, így ez nem nevezhető forradalmi programnak, sem látvány, sem lehetőségek terén.

Paper Artist

Komolyabb funkciókat rejt magában a bemutatók, prezentációk készítése, amihez nem kell feltétlen tudni jól rajzolni, mert a Samsung 4 fő- és 26 alkategórián belül rengeteg előre legyártott képpel készült. Ettől függetlenül bármikor ki lehet saját skiccekkel egészíteni a már eddig sem szűkös kínálatot.

Idea Sketch

A kivágás eszközzel képernyőn, böngészőben megjelenő tartalmat tudjuk kivágni, körbevágni, legyen az kép, szöveg, bármi, amit nem szégyellünk. Miután a kívánt tartalmat az S-Pen segítségével körbevágtuk, a telefon felajánlja az összes kompatibilis, feltelepített programot, amiben megnyitható (pl S-Note) vagy egyből megosztható az interneten (Facebook, Google+, Twitter), esetleg üzenetként/e-mailként.

Végül, de nem utolsó sorban lehetőség van különböző parancsok kiadására. Sajnos a toll nem működik a Samsung Galaxy Note 2 alsó két érintőgombján (Home és Vissza), így egy a lenti képen is látható kacsacsőrrel tudjuk kiadni a parancsot. Kár érte, mert sokkal egyszerűbb lett volna, ha ez működik, mert így kissé körülményes.

Parancsok

Dupla kattintásnál a képernyőn felugrik a notesz egy egyszerűsített változata. Képernyő mentés már nem csak úgy működik, hogy a kéz élünket elhúzzuk horizontálisan a kijelzőn, hanem úgy is, ha a tollat hosszan a kijelzőhöz nyomjuk. A szövegkiválasztás egyszerűbb nem is lehetne: egyszerűen át kell húzni a tollat a kijelölni kívánt szövegrészen és már menthető is az adat. A képkivágásról volt szó, a gyors parancsról azonban nem. Taníthatjuk a tollat különböző parancsokra. Például beállíthatjuk, hogy az „F” betűre a Facebook, „T”-re a Twitter, „G”-re a Google+ nyíljon meg, és így tovább. A lehetőségek gyakorlatilag végtelenek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.