2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Samsung Galaxy Note 2 vs. Galaxy S3

Koncepciók harca: lássuk, mire megy egymás ellen a Galaxy két legfénylőbb csillaga!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A következő cikkben a Samsung két idei zászlóshajója, a Samsung Galaxy S3 és a „nagyképű” Samsung Galaxy Note 2 feszül egymásnak, hogy kiderüljön, ki uralja a 2012-es évet mind eladás, mind technológia, mind ideológia terén.

A Samsung 2010-ben magasra tette a mércét: elindítottak egy ideológiát, az ideológiát, amit a Galaxy termékcsalád testesít meg: megalkotni évről évre a piac legjobb (androidos) telefonját. Ezen az ösvényen haladva évente jöttek az aktuális csúcskészülékek, a Samsung Galaxy S (2010), a Samsung Galaxy S2 (2011), végül a Samsung Galaxy S3 (2012).

Samsung Galaxy Note 2 - Samsung Galaxy S3

A Samsung 2011-ben nagyot álmodott, szó szerint: betölteni a tabletek és a mobiltelefonok közötti hatalmas méretbeli különbségéből keletkező űrt. Az álomból 2011 év végén valóság lett: megszületett egy új kategória, egy új telefon, a Samsung Galaxy Note, amit sokan csak „phablet”-ként azonosítanak. Ezzel a lépéssel gyakorlatilag 19-re kértek lapot, hiszen az 5.3"-os kijelző méret aligha nevezhető szokványosnak egy telefonnál. Telefonnak nagy, tabletnek kicsi.

Az azóta eltelt idő bebizonyította, hogy a terméknek van létjogosultsága. Idén májusban a Samsung bejelentette, hogy az eszközből 7 millió darabot adtak el, ami már önmagában is szép szám, úgy viszont egészen nagyszerű, hogy a kijelző miatt az értékesítés meglehetősen nehéz. Nem csoda hát, ha a dél-koreai gyártó igyekszik meglovagolni az új szelet, amit a phablet generált: 2012. augusztus 29-én Berlinben bejelentették a Samsung Galaxy Note 2-t.

Update: Közvetlen a cikk megjelenése előtt a Samsung hivatalosan bejelentette, hogy a Samsung Galaxy S3-ból már több, mint 30 milliót értékesítettek. Ez messze meghaladja a széria eddigi rekordjait. A Samsung Galaxy S-nek nagyjából 7 hónap kellett a 10 millióhoz, a Samsung Galaxy S2 eladásai 2012 elején - 10 hónap alatt - érték el a 20 milliót. Érdekesség, hogy az S3 példányai 0.45 másodpercenként találtak gazdára. Ez hozzávetőlegesen napi 190.000 darabot jelent 157 napon, avagy 5 hónapon keresztül. A Samsung Galaxy Note 2 nem fogy ilyen ütemben, de ha hinni lehet a híreknek, akkor már az is túllépte a 3 millió darabot, ami figyelembe véve, hogy még nem is kapható mindenhol, nagyon impozáns.

Samsung Galaxy S3 - túl a 30 millión

A cikk elsősorban az új jövevényről fog szólni, vagyis azon újdonságokról, ami a többi telefonban - és így a Galaxy S3-ban - nincs meg. Ettől függetlenül nagyon sok lesz az összehasonlítás is, hiszen sokakat érdekel, hogy milyen szintet képvisel a Samsung Galaxy S3-hoz képest. A teszt célja ettől függetlenül sokkal inkább felhasználói élményre, a programokra helyezi a hangsúlyt, illetve arra, hogy mindenkihez közelebb hozza a telefon(oka)t.

„2011-ben egy teljesen új élményt alkottunk. Széles körben kombináltuk a telefonok legjobb funkcióit, megalkotva a Samsung Galaxy Note-ot. 2012-ben még forradalmibb élményt mutatunk be. Érkezik a Samsung Galaxy Note 2.” (szabad fordításban)

Samsung Unpacked 2012, Berlin

A következő - kedvcsináló - videót a Samsung készítette, melyben több mint 8 percen keresztül mutatja be a készülék legfontosabb újdonságait, azt, amiről a következő oldalakon is szó lesz. Maga a videó rendkívül igényesen lett elkészítve, stílszerűen Note 2 minőség:

Samsung Galaxy Note 2 - inspired by Samsung

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.