2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Samsung 225MW - Bemutató - Teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Helló, Szia, Csókolom. Hol is kezdjem?? Talán az elején lesz a legjobb. Annó még 12 éves...

[ ÚJ TESZT ]

Helló, Szia, Csókolom. Hol is kezdjem?? Talán az elején lesz a legjobb. Annó még 12 éves koromban saját pénzből vetettem egy Grundig TV-t. Majdnem 10 évig húzta :D . Behalt, vettem egy ASUS TV-Tuner-t. Távirányító meg minden. Nem volt elég a monitor mérete, és nem is volt egy fitt állapotban. Jött az 5let, új monitor kell, de akkor már legyen minden jóval megáldva. Google a barátod, keresés keresés, találtam egy LG 228WA -t, de nem tudott annyit mint szerettem volna. Hosszabb távon gondolkodtam. Idén még szeretnék venni egy új generációs konzolt, vagy MS vagy Sony termék lesz. Emiatt volt fontos
számomra a HDMI vagy minimum a komponens csatlakozás. Ráakadtam a Samsung 225MW-re. Íme:

fényerő (Candela): 300 cd/m2
- látószög (vízsz./függ.): 170° / 160°
- reakcióidő: 5 ms (gtg)
- TN panel
- csatlakozók: 15 Pin D-SUB bemenet, komponens bemenet, DVI-D, HDMI bemenet, Scart bemenet, S-video bemenet
- TCO: '03
- beépített hangszóró 2x3 Watt
- beépített tuner
- VESA FPMPMI
- szín: fekete
- méret: 52 x 43,9 x 20,4 cm
- tömeg: 7,4 kg
- funkciók: Picture in Picture, HDCP másolás védelmet nem "támogassa" és ez véresen komoly! , HDTV-Ready, TXT!

Magyar user manual: [ITT]

Régi monitor:

Átmeneti vas:

Összejött a pénzmag, így megrendeltem húsvét délután az e-digitalnál a monitort. T-online- os kedvezménnyel és futárszolgálati díjjal együtt 82.850 FT volt. Szerda délután meg is érkezett a drágaságom.

Kicsomagolás után a következő kép fogadott:

Mellékeltek: Füzetecske, CD, Analóg monitor kábel, Tápkábel, Hang kábel, Törlő kendő, amint csak másnap találtam meg a dobozban :D .

[Nagyítható]

Külső:

Számomra szimpatikus a szögletes kinézet, jobban tetszik ez a design, mint az ívesebb formavilág, amit az egyes Samsung monitorok és LCD-TV ék képviselnek.
A Samsung felirat alatt részen vannak a „gombok” amik érintés érzékenyek. A piktogramok sajnos nem világítanak. Nyomogattam összevissza, hátha valahogy be lehet kapcsolni, de nem sikerült. A monitor érintés érzékeny felületét használva minden „nyomásra” pittyen egyet a monitor, a hang valahonnan hátulról jön.

[Törlőkendővel törölgetve a gombok nem reagálnak.] A krómdíszítő csíkot csak a kék LED töri meg a jobb oldalon. A bekapcsoló gomb is érintés érzékeny.
A monitor meglepően stabil. A talpa már fel volt szerelve gyárilag, biztosan le lehet szerelni.

[Nagyítható]

Csatlakozók:

Jobb oldal: egyedül a füles csatlakozója található. Megfelelően tartja a Jack dugót, nem lötyög, pont jó. A csatlakozó felett fehér ábra jelzi, hogy ide mit érdemes „dugni”. Üzembe helyezés után kiderült, hogy a gyári hangszórók elég gagyik… sajnos, így a füles kimentre van rákötve az átmeneti „hangfal szett”.

Ezeken a képeken lehet megnézni a rejtett hangszórókat.

[Nagyítható]

[Nagyítható]

Bal oldal: egy lépcsőnyivel hátrébb található az S-videó bemenet [V1]. Alatta találhatók külön az RCA csatlakozók. Sárga színnel a videó jel bemenete látható, alatta a fehér és piros csatlakozók a sztereó hang beviteléért felelősek. [V2].

Hátoldal: A Kánaán: D-Sub, DVI-D, HDMI, ezekhez tartozó hangbemenet: ez a csatlakozó arra szolgál, hogy a pc hangját ráköthetjük. Komponens csatlakozók: PR, PB, Y, + a sztereó hang csatlakoztatható. EXT(RGB) aka SCART csatlakozó: ezt gondolom, ismeri mindenki :D Antenna csatlakozó.

[Nagyítható]

Távirányító:
Személy szerint nagyon örültem neki hogy jár mellé, kényelmesen az ágyból lehet TV-zni. Fogása kényelmes. A gombok kicsit keményen nyomodnak be, és hosszú úton járnak, de rendesen működik. Külön tetszett, hogy az elemfedő lemezecske hozzá van rögzítve a távirányító testéhez.
Eddig ilyen „figyelmes” kiegészítővel nem találkoztam, a kikapcsoló gomb, a csatornaváltó, és a hangerőszabályzó gombok mellett Braille írásmóddal is fel vannak tüntetve a gombok „jelentése”. Piros pont. Elemet kapunk mellé.

PC mód: Szép képe van, pixelhiba mentes. Hál, istennek ez az átmeneti vas meg tudja hajtani: D . PIP mód van, TV vagy más bemenet képét lehet nézni, akár hallgatni is, csak a Sound menüben át kell állítani, hogy a Fő ablak, vagy az al-ablak hangját szeretnénk hallani. Amennyiben a PIP ablakban a tv megy, akkor lehet a csatornát váltani a távirányítóval, vagy a monitoron lévő „gombokkal”. PIP nélküli üzemben, ha megnyomjuk a távirányítón vagy a monitoron a csatornaváltó gombot, akkor átvált a készülék tv üzemmódba. Lehetőségünk van PIP ablak színének kontrasztjának állítására is.

Youtube videó a PIP működéséről: [ITT]

TV: A csatornák hangolása elég sokáig tartott. Durván 30 csatorna fogható nálunk a csodálatos helyi kábeltelevízió szolgáltatónál… majdnem 15 percig tartott a folyamat.

Bővebb infó hamarosan.

SCART-on és s-video csatlakozón próbáltam ki családi konzolt. Frankón működik minden. Amennyiben nincs csatlakoztatva a monitorhoz a konzol akkor a bemenetváltásnál kihagyja az s-video részt, így csak a pc/tv/external között lehet váltani.

MENÜ: megpróbálom bemutatni a menüjét is.

INPUT:
Source List: PC, DVI, TV, Ext, AV, S-Video, Component, HDMI
PIP: PIP: off/on
Source: TV, AV, S-Video
Size: 4:3, wide, 50-50
Position: jobb alsó, jobb felső, bal felső, bal alsó
Edit Name: VCR, DVD, Cable STB, HD STB, Satellite STB, AV Receiver, DVD Receiver, Game, Camcorder, DVD Combo, DHR, PC, D-VHS, PVR STB

PICTURE:
MagicBright: Entertain, Internet, Text, Custom
Custom: Contrast, Brightness
Colour Tone: Cool, Normal, Warm, Custom
Colour Control: Red, Green, Blue
Image Lock: Coarse, Fine, Sharpness, Position
Auto Adjustment.
Size: pc: Wide, 4:3

SOUND:
Mode: Standard, Music, Movie, Speech, Custom
Custom: Bass, Treble, Balance
Auto Volume: off/on
Sound select: pc módban: Main/sub Piphang

CHANNEL:
Country:
Auto Strore:
Manual Store:
Channel Manager:
Sort:
Name:
Fine Tune

SETUP:
Language: Eng., Deutsch, Francais, Espanol, Italiano, Svenska, Portugues, Pyccknn
Sleep Timer: 30 60 90 120 150 180
Transparency: High, Medium, Low, Opaque
Blue Screen,
Reset: Image Reset, Colour Reset:
HDMI Black Level.

1-2 kép Command & Conquer 3: Kane’s Wrath játékból. A képek nagyíthatóak! Katt rá!
/Ezek a képek a hugomék szobájában készültek, mivel az átmeneti vason nem futna a játék./

Folytatása következik. Nem külön írás lesz, ezt fogom holnap bővíteni.

Várom a hozzászólásokat, akinek kérdése van, az tegye fel, és megpróbálok válaszolni rá. Köszönöm hogy elolvastad.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.