2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Dell G7 17 7790 notebook

A Dell új, G7 17 hüvelykes, játékra optimalizált laptopjának rövid bemutatása.

[ ÚJ TESZT ]

Végszó/Értékelés

Ár/érték arányban nézve lehet kicsit drága, de a Dell szerviz háttér és szoftver hálózatát tekintve okunk nem lehet panaszra, mert ez bár nem felső kategóriát képvisel, de alsó/közép kategóriát hozza (szerintem) - én bár ezért pénzt nem adtam ki, de elégedetten használom és remélem nem fog csalódást okozni. Bármi kérdésed van, írd le nyugodtan.

A géphez a gyártó oldalán találhatók szoftverek, hivatalosan csak Win10 rendszerrel használható.
Akkumulátort én nem használom, csak "szünetmentes" táp szerepet tölt be nálam, de más tesztek szerint jól bírja (nem a játékos felhasználás mellett)

Játékokat külön nem teszteltem, de amivel jelenleg (néha) játszom csak (GTA5, WoT pl.) azok 100+ FPS értéket hozzák (külső 4K TV-hez csatlakoztatva) FHD-n / 120Hz -n használva és nV Experience által ajánlott GPU beállítással, az elsődleges grafikus meghajtó (így beállítva) az RTX 2060 GPU minden téren, így a gép (elvileg) csak azt használja.

A gép hűtése megfelelően beállítható az adott elvárásokhoz mérten, amit a képen található program is szemléltet

Az ilyen 3DMark, AIDA és egyéb teszteket feleslegesnek éreztem, ez lényegében csak egy "bemutató" és írás ami kicsit szemlélteti a doboz tartalmát, eszközön található csatlakozásokat, benne rejlő alkatrészeket és egyéb (fő) tulajdonságait, így akinek csalódást okoztam game tesztek szempontját tekintve, attól elnézést kérek !

Eszköz hőfokai nem voltak a legjobbak a megérkezés-kibontás pillanatában, így külön fórumtársak javaslatára, a gyári pasztát (gittet) cseréltem is IC Diamond (24 carat) pasztára, ami után érezhetően (sokkal) jobb is lett végeredményben.

Arról a paszta cseréről az írásom is megtaláljátok (katt a linkre).

Köszönöm, hogy olvastátok és időt szántatok az írásomra, szép napot!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.