2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Sades A30 XPower virtuális 7.1 gamer fejhallgató

Kétes eredetű, túl olcsó, USB-s fejhallgató rossz driverrel és mégis pozitív csalódással.

[ ÚJ TESZT ]

Nincs mese, viselem

Nincs mese, így kell használnom a fejest, ha használni akarom. A meglepő az az egészben, hogy így is álom módjára szól. Persze, nem vetekszik sok tízezer forintos itthoni társaival, de 7000 forintért, driver nélkül állati jó hangja van. Telt hangzás, kifejezetten kellemes, nem túl erős basszus (többre lenne képes, jóval), érezhető térhangzás filmeknél, és valamelyest játékokban.

Mielőtt tovább részletezném a hangokat, meg kell jegyeznem, hogy ez is virtuális 7.1. Tehát ez egy sztereó füles, ami szoftveresen 7.1-et szimulál. Ahogy szokták is mondani 2.1 fölött nem zenehallgatásra van egy hangrendszer, fejhallgató, hanem filmezéshez, játékhoz. Ergo egy valódi 7.1-es fejes nem lenne alkalmas zenehallgatásra, de mivel ez nem valós, csak szimulált, és valójában sztereó szól, ezért tökéletesen jó zenéhez is.

Legtöbbetek úgyis modern, világi zenét hallgat szerintem, bátran merem ajánlani hozzájuk, én elégedett vagyok vele ezen a téren. Nem hallgattam rettentően sok hangszeres, klasszikus zenét, de itt sincsen probléma szerintem, most is épp az megy. Kihallani mindent, kellemesen dorombol, ha mély van, és nem ablakrengetős a basszus, hanem olyan, mintha valahol a fülcimpám alatt egy apró Louis Armstrong dúdolna valami mélyet. Cseppet sem zavaró, sőt, nagyon is kellemes, és mégis ott van határozottan.

Ma is játszottam vele pár órát, és határozottan jó élmény, az egyetlen baj, hogy a játék hibájából nem jött ki normálisan a térhangzás mindenhol. De még egyszer: ez biztosan a játék hibája volt jelen esetben.

Még egy fontos dolog van hátra: milyen viselni? Abszolút kényelmes. A kényelmes szó fogalmát minden aspektusból tökéletesen kimeríti számomra. Ha öt órát van a fejemen, akkor sem izzad meg a fülem, nem nyomja sehol, nem fáj, semmi. Nem túl nehéz, nem húzza a fejem egyik felét sem, és ami talán a legnagyobb pozitívum: az egész fülemet körbeéri.

Egyszerűen rácuppan az ember fejére, állati jó érzés. Sajnos a Csabinak annyira nem vált be. A hangzással minden téren egyetértettünk, de neki fél óra után elkezdte nyomni a bal fülét egy helyen. Meg kell jegyeznem, hogy ott nem volt megfelelően vasalt a füle, gyűrött volt, és kijjebb állt, mint a többi része, másoknak ez nem nagyon jelent majd problémát véleményem szerint. Remélem, ezt nem olvassa.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.