Hirdetés

2021. augusztus 5., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

S3 mini közel 2 év után

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Januárban lesz két éves a Minim, ami még közel két év után is kielégíti minden igényemet, semmi problémám vele.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Sok minden nem változott az elmúlt közel 2 év alatt. Eleinte még Samsungos flip-cover tokban hordtam, majd azt megunva cseréltem egy fekete szilikontokra.

A telefon még mindig szép állapotban van, vigyáztam rá. Az előlap közepén található a 4 colos, WVGA felbontású Super Amoled érintőkijelző: beégést nem nagyon láttam rajta, igaz nem véletlenül vagyok szemüveges. :)

Belső

Na igen, ez már problémásabb. A Samsungnál úgy döntöttek, hogy nem Qualcomm, nem Exynos, hanem Nova-Thor SOC-ot raknak a készülékbe. Ez egy kétmagos, magonként maximum 1 GHz-ig pörgethető CPU-t foglal magában. Ezt támogatja egy Mali400 GPU, RAM-ból 1 GB-ot kapunk, belső memóriából 8 vagy 16 gigabájttal szerelték fel a készülékeket. Aki egy teljes specifikációt kíván látni, az megteheti itt: [link]

Itt látható az elmúlt 2 generáció "S" darabjainak hardveres összehasonlítása:

Multimédia

Kamera:

Kamera fronton vannak bajok. Mobilkamera szinten talán gyenge közepes szintet megüt a kamera, de ebben nem vagyok biztos. Saját képeim itt megtalálhatók: [link]

Zene

Poweramppel tökéletes. Nem FLAC-ot vagy más lossless formátumot kell rajtani hallgatni, érezhető különbség nincs az mp3 és a „jobb” formátumok között.


CM 11-en a zárképernyőt az éppen hallgatott album borítóképe tölti be:


A jól ismert PowerAMP

Videólejátszás

MX Playerrel gyakorlatilag mindent megeszik HD felbontásig. FHD-t meg sem néztem, erre a kijelzőre szerintem felesleges lenne.


Amint látható, a FullHD-val már komoly bajok vannak.

[BModding

Egy 2 éves készüléknél már fontos tényező lehet a maximális teljesítmény elérése. Mivel a gyártó szerint a telefon hardvere kevés lenne bármilyen frissítéshez, ezért szegényt hagyták Android 4.1-en megrohadni. (Mondjuk Touchwizzel megértem). Sebaj, gondoltam én, ezért szeretjük a 'droidot, majd valami CM rom segít az én bajomon. A gondolat jó volt, a valóság már közel sem.

Egy fejlesztő foglalkozik rendesen a Minivel, Maclaw, a lengyel panda. Nem rosszak, amiket csinál, csak bugosak. Néhol igen idegesítő módon ráadásul. Folyamatos 1 GHz bug, nem küldi el az SMS-t, vagy az, hogy nem lehet beállítani csengőhangot mind normális hibák a romjaiban. CM-ből készült a készülékre CM 10, 10.1, 10.2 és 11 is. Most éppen a Lollipop fejlesztésén ügyködik, innen is kívánok neki sok szerencsét.


Íme, az én CM11-es képernyőm. :)

Összegzés

Szeretem ezt a „kis” telefont. Közel két év után is kielégíti minden igényemet, semmi problémám vele. Megkopott benne az aksi, már nehezen bírja az 1 napot, de még megvan. Januárban jár le a hűségem, a következő kiszemelt egy ezüst alma.

Egy valami biztos: a Mini megmarad második telefonnak.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a kis szösszenetet. Ez volt az első hosszabb írásom. Minden építő és romboló kritikát szívesen fogadok.

Hirdetés

Azóta történt

  • Nexus 5 - Az öreg harcos

    2013 bestiája, de több mint egy év elteltével lehet-e még mindig a felső kategória könnyűsúlyú harcosa?

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.