2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Ryzen 3 1200 VS RX 570

A Ryzen 3 1200 (vagy a hasonló i3-ak) nem elegendő egy RX 570 szintű VGA kihajtásához. Vagy mégis?

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek #1: Sniper Elite V2, Unigine Heaven

Sniper Elite V2 (2012)

Régóta szerepel a tesztjeimben a Sniper Elite V2, most sem maradt ki:

A GPU-intenzív beállítás egy kivétellel mindegyik játékban ugyanúgy viselkedik - mind a CPU, mind a memória gyorsítása hoz valamit a konyhára, de ezek a mérési hibahatáron belül vannak, és a két faktor kombinálása 3%-nál nem hoz több előrelépést.
A CPU-intenzív(ebb) minimum-beállításoknál jobban látszik a differenciálódás. Mind a CPU, mind a memória tuningja 5% előrelépést hoz, kombináltan pedig 6.5%-ig jutunk - ez arra utal, hogy vegyes limitünk van, a videokártya sem bírna sokkal többet. Van tehát előrelépés, de ennek az FPS-ek magas száma miatt sok gyakorlati jelentősége nincs.

Unigine Heaven 4 (2012)

Másik kedvenc őskövületem a Heaven benchmark, ezúttal tesszelált lépcső nélkül:

A GPU-intenzív beállítás a szokásos eredményt hozza, míg a minimális beállítások esetén már kicsit markánsabb a különbség, mint a Sniper Elite V2-ben - a memóriára mérhetően, de nem látványosan érzékeny a benchmark, viszont a CPU tuningját meghálálja, és a két tuning kombinálásával összesen 12%-kal fut gyorsabban, mint alapon. Ez már nem elhanyagolható előrelépés, bár itt is nagyon magasak az FPS-értékek, ezért az eredmény jelentősége elméleti.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Teljes platformcsere kis lépésekben

    Bár az Intel + NVIDIA párosítás az elmúlt sok évben jó kombinációnak bizonyult, a 2018. végén aktuális platformcserémben a szokásosnál komolyabb szerepet játszottak az anyagi szempontok. Magam is kíváncsi voltam az elején, mi sül ki ebből, ezért dokumentáltam a lépéseket, és a végén kanyarítottam belőle egy cikket.

  • A CPU-limit nyomában 2.

    A Crysis 3 után elvégeztem a DOOM "boncolását" is CPU-szempontból számos érdekes eredménnyel.

  • A CPU-limit nyomában 1.

    Mélyelemzés a CPU-limit mechanizmusáról és jellemzőiről 6 eredményben megosztva.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.