Hirdetés

2020. július 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Roccat Kave XTD Stereo bemutató

A szép nagy csomagolásban egy szép nagy fejhallgató lapul, ami ugyan nem tökéletes, de összességében szerethető.

[ ÚJ TESZT ]

Kényelmi faktor

A kosarak és a pánt anyaga is - sajnálatos módon - műanyag, ahogyan a csomagolásnál már megemlítettem. Ebből (és a méreteiből) adódóan nem érződik elég masszívnak, sőt! Ha csak az egyik felén fogjuk meg a fejhallgatót, már a súlyától is vészesen elcsavarodik. Ez egy kicsit kiábrándító ebben a árszegmensben, de ezt a problémát - gondolom, a panaszok elolvasása után - regisztrálta a Roccat is, így, ha értesüléseim jók, már változtattak a pánton.

Ezt leszámítva csak jót lehet a pántokról írni, mivel végre sikerült nem csak pontokkal vagy vonalakkal jelölni, hogy mennyire van kiengedve a pánt. Egytől nyolcig számozással jelölték, hogy épp melyik pozícióba van az adott oldali fülkagyló kihúzva. Ez jelentősen megkönnyíti az elállítás után a saját fejünkre való visszaigazítást és féloldalas sem lesz a fejhallgató.

Hirdetés

Kissé kellemetlen viszont, hogy annyira nem volt bekoptatva az állítómechanika, így komoly erőpróba volt beállítani. A pánt párnázása elsőrangú, az egyik legkényelmesebb, amivel eddig volt alkalmam találkozni. Nagyon puha szivacs van a ritkább szövésű, textúrázott szövetborítás alatt.

A kagylók párnázására is vegyes érzelmeket váltott ki, amelyek amellett, hogy nagyon kényelmesek és kitűnően szellőzik alatta a használó füle (még a legnagyobb hőségben is), sajnos két problémát okoznak. Az egyik, hogy az eredendően zártnak szánt fejhallgató így mégsem érződik annyira zártnak: kifelé hallatszik a hallgatott zene, de még inkább befelé szivárognak a kelleténél jobban a környezetünk hangjai.

Nem kell idegesítő mértékűre gondolni, de az átlagos hangerejű beszélgetés minden gond nélkül érthető a fejhallgató viselése közben is, ha nem már-már halláskárosító hangerőn hallgatunk zenét közben.

A másik zavaró tényező, hogyha nagyon szorosra húzzuk a pántokat, akkor a szivacs akaratlanul is annyira összelapul, hogy a viselő füle hozzáér a driver műanyag házát borító szövetburkolathoz, ami elég kényelmetlen. Lévén, hogy mindenre létezik megoldás, erre is van, csak így amellett, hogy nem ér a fülünk a borításhoz és viseletre nagyon kényelmes, nem ül elég stabilan a fejen. Legalábbis az én preferenciáimhoz képest igen laza.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Logitech G502 Proteus Core

  Egy hibátlan összeszerelésű egér 11 gombbal, makró lehetőséggel, 12000 DPI-vel. Mi kell még?

 • Beyerdynamic DT 770 PRO (80 Ohm) - a zárkózott stúdiós

  Egy tonna basszust kérek! Kettő lett, maradhat? - Avagy egy fejhallgató értékelése a saját környezetében.

 • Roccat Military Pack

  Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

 • AKG K450 és K550

  A két fejhallgató vásárlásával nem lőttem mellé: a kisebbik utcára, munkahelyre, nagyobbik számítógép mellé ideális.

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.