2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Retteghet a Magyar Telekom

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az itmania.hu szerint a Comcast Magyarországon van, és 50 megás internetcsomagokat kínál.

[ ÚJ TESZT ]

A hírkeresőn futottam bele ebbe az anyagba, tán a legutóbbi 6 óra legolvasottabb hírei között:

Több szolgáltató is a forgalomkorlátozás bevezetését tervezi

Az érdekes passzusok ezek: „Egyre több helyen vezetnek be adatforgalom korlátozást az internetszolgáltatók, a Time Warner Cable négy új amerikai városban fogja bevezetni a felső korlátot, de hasonló lépésre készül a Charter Communication, Magyarországon pedig a Comcast.” (sic!) Aztán: „A Comcast Magyarországon fog bevezetni az egyes díjcsomagjaira felső határt. Az 50 Mbps sebességű kapcsolat kiemelkedő itthon, ám a tarifába csak 250 GB-os havi letöltés jár, a további adatok letöltésért borsos árat kell majd fizetni.”

Szó bennakad, lehelet miazmás.

Nyilván kíváncsi voltam, hogy mégis ki tudta összehozni ezt a honi távközlési piac tekintetében (ilyet egyébként nem mondunk vagy írunk, de erről kérdezze meg kezelőorvosát!) példátlanul alapos tájékozottságról tanúságot tevő hírt. Mint kiderült, nem a ma.hu alá tartozó itmania stábjának sikerült ez a truváj, hanem az „ICTPress.hu - infokommunikációs technológiai hírügynökség”-é ([link]) az érdem – ők itten a megjelölt forrás. De ők sem saját kútfőből dolgoztak: így interpretálták az egyébként általában korrekt SG.hu egyébként korrekt – viszont tulképp érdektelen, a hazai relevanciát (pedig!) meg sem említő – hírét az amerikai szolgáltatóknál dúló adatforgalmilimit-bevezetési járványról. Az eredetit elolvasva kiderül, hogy az ICTPress a „A fájlcserélők korlátozása miatt kirobbant ügy révén itthon is meglehetősen ismertté vált Comcast” félmondatot tudta úgy érteni, hogy a Comcast egy magyarországi szolgáltató.

Pedig nem. A Comcast az USA (második?) legnagyobb internetszolgáltatója, és sosem tette a lábát magyar földre, talán azt sem tudja, ember az, vagy állat.

Hol él az az informatikai és távközlési (!) újságíró, aki mégis le tudja az idézett mondatokat írni? És hol él az a szerkesztő, aki engedi őket megjelenni? Még Szváziföld sem jó válasz, a minimum a Mars, baze.

Update (02.11 9:16): közben frissítették az itmanián megjelent anyagot, és kivették belőle a fenti mondatokat. Vagy másnak is szemet szúrt, vagy olvassák a logoutot. :)

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.