2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Retro Magnó- és Rádiókiállítás Békéscsabán

  • (f)
  • (p)
Írta: |

November 10 és 12 között a régi idők technikája és zenéje tekinthető meg Békéscsabán, a Vasutasban.

[ ÚJ TESZT ]

A tavalyi retro számítógép kiállítás nagy népszerűségnek örvendett, így idén ismét hasonló tematikával jelentkezik a Vasutas.

Ebben a három napban a művelődési ház életének középpontjában a nosztalgikus hangulat áll, ahol a már gyártás alatt nem álló, műsorszolgáltató eszközök kapják a főszerepet.

A régió egyik legnagyobb látványtára keretein belül fiatalkorunk emlékeinek visszaidézésével gazdagodhatunk.

A kiállítás anyaga egyedülálló magángyűjteményekből érkezik. A 200 négyzetméteres kiállítóteremben fellelhetők majd a látogatók által is kipróbálható rádiók és orsósmagnók.

Maróti Gábor (Budapest) több, mint 40 éve foglalkozik orsósmagnók gyűjtésével. Az elismert szakember számos kuriózummal lepi meg a RETRO kiállítás közönségét.

Békés megye egyik legismertebb rádiógyűjtőjének, Bereczki Lajosnak már több önálló kiállítása is volt. Békéscsabára igazi ritkaságokat hoz el a mezőberényi rádiós.

Kiállítóink között köszönthetjük Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművészt és Koháry Imrét, a Békéscsabai Jókai Színház fény- és hangtárának vezetőjét, akik féltve őrzött relikviáikat mutatják meg az érdeklődőknek.

Ki nyeri a kazetta-visszatekerő versenyt? Hallgassa vissza hangját orsósmagnóval készített szalagról! Hozza el gyermekeit, unokáit is! Mutassa meg nekik hogyan szólt az a twist és mambó!

A megnyitón a kiállítást méltatja Máthé Sándor, a Rádiógyűjtők Magyarországi Klubja Egyesület elnöke. A kiállítást megnyitja Dr. Ferenczi Attila tanácsnok, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselője.

Nyitva tartás: péntek-szombat-vasárnap 9:00-18:00
Ünnepélyes megnyitó: 2017. november 10. 17:00

Helyszín: VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára, 5600 Békéscsaba, Andrássy út 79-81.
További információ: 66/322-240, www.facebook.com/vasutas.muvhaz.bcs

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.