2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Részletesen a Google+-ról

A Google+ a Google közösségi oldala, mely hasonlít a Facebookra, de átláthatóbb, egyszerűbb.

[ ÚJ TESZT ]

Emberekről és úgy általában a Google+ közösségéről

Körülbelül 9 hónapja használom a Google+-t, sok követőm van és általában én is sok embert követek. Sokszor naponta használom, és rengeteget beszélgettem a Google+-ban és viszonylag sokat is posztoltam.

Nekem kezdetektől teli van a fal az emberek írásaival, akár mondhatnám azt is, hogy nagyon nagy az élet. Ez egyszerűen abból fakad, hogy követek pár érdekesebb embert, akik posztolni is szoktak. Szóval eléggé hülyén hangzik számomra, amikor valaki azt mondja, hogy a Google+ sivatag, nincs élet. Persze hogy nincs, ha szinte senkit sem követsz és nem követsz olyan embert aki posztol is. Nálam például a Google+ az, ami nagyon tele van élettel és a Facebook az, ami olyan mint a sivatag. Néha kifejezetten meglepődök, amikor egy rövid posztomhoz 100 hozzászólás is születik és rengeteg +1.

A Facebook-ban nagyon nehéz új embereket találni, új emberekkel ismerkedni, hiszen ott visszaigazolási engedély kell, habár ezen most kezdenek változtatni. Google+-ban viszont nagyon könnyű, mivel bárki követhet bárkit, és például szakmák szerint megadhatjuk másoknak kedvenc körünket.

Ami feltűnt az elején és ami egy kicsit most is jellemző, habár már közel sem annyira, hogy általában és az aktívabb emberek között is viszonylag sok a középkorú informatikus és a művész. De egyébként most már nagyon sokan vannak például a nyugdíjas korúak és tinédzserek is, az aktívak között is. Egyébként az elején meglepően nagy arányban voltak jelen a Linuxot kedvelő, használó emberek.

Nagyon sokan vannak köztük, akik saját elmondásuk szerint sokkal jobban megszerették mint a Facebook-ot. Egy páran azt szokták mondani, hogy itt még értelmesebb emberek vannak mint a Facebook-on és valaki attól fél, hogy túlságosan is sokan átszivárognak a Google+-ra. És hogy jóval nagyobb arányban vannak még a komoly, érdekes vagy éppen hasznos posztok. Ez szerintem leginkább azon múlik, hogy kiket követ az ember, de valószínűleg így az elején tényleg lehet egy „komolyabb posztok” tendencia, ha sokan ezt mondják. Természetesen itt is ugyanúgy megvannak az idegesítőbb felhasználók, csak mások az arányok.

Meglepően sok az olyan külföldi, aki hiába nem tud magyarul, mégis bejelöl, valószínűleg csak azért, hogy jelöld vissza őt.

Mi az, ami ezen (és sok más) közösségi oldalon zavarja az embereket?

Nem szeretik, ha semmi vagy szinte semmi sincs az adatlapodon kitöltve.

Nem szeretik, ha túl sok embert követsz, mert ilyenkor joggal azt gondolják, hogy valójában senki sem érdekel téged, csak követőket akarsz gyűjteni.

Nem szeretik, ha nincs avatarod, plusz ilyenkor alapból azt gondolják, hogy valószínűleg azért, mert sosem használod a Google+-t.

Néhányan nem szeretik, ha nincsen valódi képed az arcodról.

A brutális avatar kép sok embert elriaszt, és valamennyire az is, ha nagyon rosszul nézel ki az avatar képeden.

Nem szeretik, ha egy nap alatt rengeteget posztolsz.

Nem szeretik, ha nagyon kötekedő vagy, ha túlságosan kritikus, és azt sem, ha csak negatív dolgokat posztolsz.

Kifejezetten nem jó, ha nagyon nem bírod a kritikát.

Rengeteg követőt veszítesz, ha politikáról és vallásról vitázol. Függetlenül attól, hogy melyik oldalon állsz. Függetlenül attól, hogy igazad van vagy sem.

Néha feltűnnek olyan emberek, akik szinte csak és kizárólag, piramis játékokat és egyéb „keress rengeteg pénzt néhány kattintással” csalásokat, átveréseket és egyéb idegesítő dolgokat reklámoznak. Ezt nagyon sokan nem szeretik! Egyébként az ilyen reklámozók között kifejezetten sok a nyugdíjas korú.

Nem szeretik, ha nem a valódi neveddel vagy fent.

Mi az, amit érdemes?

Érdemes néha hasznos vagy érdekes dolgot írni, vagy csak linkelni.

Linkelésnél érdemes pár saját gondolatot hozzáfűzni a linkelt dologhoz.

Érdemes mások jobb posztjait és hozzászólásait néha +1-ezni.

Érdemes mások posztjait is néha megosztani. Elég rosszul néz ki, amikor valaki kiposztol egy linket, te pedig azonnal közzéteszed ugyanazt, ahelyett, hogy a másik posztját megosztanád.

Érdemes jó képet feltenni magadról, a rossz helyett.

És nagyjából azoknak a dolgoknak az ellenkezője, ami a negatív dolgoknál fel volt sorolva.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.