2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Részletesen a Google+-ról

A Google+ a Google közösségi oldala, mely hasonlít a Facebookra, de átláthatóbb, egyszerűbb.

[ ÚJ TESZT ]

A kezdő oldal ismertetése

Aki még nem látta a Google+-t, annak talán az mond legtöbbet, ha azt írom, hogy nagyjából a Facebook-ra hasonlító közösségi oldal, viszont átláthatóbb és a használata is egyszerűbb. Jelenleg ez a kép fogad minket, ha regisztrált felhasználóként megnyitjuk a Google+ oldalát.

Az egyik legnagyobb különbség, hogy a Google+-nál bárki követhet bárkit, nem kell megerősíteni a kapcsolatot. Másik nagyon fontos dolog, hogy Nyilvános jogra állított posztolás esetén, tényleg bárki láthatja, hogy mit írtunk, nem csak a regisztrált felhasználók. A két közösségi oldal egyébként egyre inkább kezd hasonlítani egymáshoz, mivel a Facebook a maga oroszlán módján, az utóbbi pár hónapban nagyon sok, kisebb-nagyobb pozitív dolgot átvett a Google+-tól valamilyen formában.

Nem kell megijedni, minden menü elemet nem fogok felsorolni, csak a legfontosabbakat, de több nem is nagyon van, leszámítva az email értesítések és adatvédelmi rész finomhangolását.

A felső szürke csíkban, Kezdőlap, Fotók, Profil, Körök, Játékok ikon, utána egy kereső ami kifejezetten jól keres a Google+ tartalmaiban, egy számláló ami az értesítéseket mutatja, egy nagy megosztás gomb, és végül egy lefele mutató kis háromszög az avatarunkkal, amire ha rákattintunk, a Profil, Google+(ez is a főoldalra visz), Fiókbeállítások, Adatvédelem, Kilépés és Fiók váltása lehetőségek vannak.

Baloldalt, ha nevünkre vagy az avatarunkra kattintunk, akkor a profil oldalunk, saját falunk jön be. A piros Fal felirat alatt láthatóak az aktuális köreink. Alatta, a Játékok felirat alatt kiemeli a népszerűbb játékokat, amit egyébként el lehet tüntetni. Majd ezután zölddel jelzi azokat, akik éppen fent vannak és akikkel cseveghetünk. Ha sok követőnk van akkor itt sokan nem látszanak, de ha a kis Üzenet küldése… input mezőben elkezdünk írni egy nevet, akkor annak megfelelően előhozza az embereket.

Középen a Fal rész, itt jelennek meg az általunk követett emberek posztjai. Van egy nagyon jó és egyben nagyon fontos lehetőség a Google+-ban. Ha baloldalt rákattintunk az egyik körünk nevére, akkor a Fal rész felső jobb sarkában megjelenik egy csuszka, ezzel beállíthatjuk, hogy az adott körben lévők posztjaiból mennyi jelenjen meg a falon. Akár azt is beállíthatjuk, hogy semmit se lássunk az írásaikból és azt is, hogy az összes posztjukat lássuk. Ha nullára vesszük, akkor sincs minden veszve, ha baloldalt rákattintunk az így beállított kör nevére, akkor a falon látni fogjuk az ahhoz a körhöz tartozó írásokat.

Jobb oldalon található fontosabb elemek közül érdemes megemlíteni, hogy indíthatunk csoportos videó társalgást is. Ezenkívül van egy érdekes személyek kereső rész, kategóriák szerint. És végül, legalul egy „Oldal létrehozása” lehetőség! Itt készíthetünk Google+ oldalt például a cégünknek vagy éppen a klubunknak. Az oldal legszélén pedig egy felugró, ügyes kis kereső, amivel könnyen kereshetünk a Youtube videók között.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.