2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Razer Ouroboros vs Razer Mamba 2012

Nagyító alatt a Razer két legjobb wireless egere, de vajon melyikük lesz majd a nyerő?

[ ÚJ TESZT ]

Összehasonlítás, végeredmény

Elérkezett az összehasonlítás is, ahol nem azt írom le ismét, hogy ki mit tud, hanem a pozitívumokat, és a negatívumokat vázlatosan, pro-kontra szerint.

Mindenkinek a figyelmét felhívom, hogy ez a saját tapasztalatom, ezt kétségbe lehet vonni, de ettől még az enyém ez, ha valakinek mások a benyomásai, akkor ne nevezzen hazugnak, csak írja le miben nem ért velem egyet.:)

Razer Mamba 2012 4G

Pozitívumok:

+ Kézre áll, nagyon kényelmes fogású
+ Egész sokáig bírja az akku
+ Világít, mint a karácsonyfa (aki ezt szereti)
+ Kimagasló teljesítmény (szenzor)
+ dpi állító gombok
+ Vezeték nélküli és vezetékes mód

Negatívumok:

- Az a bizonyos fényes műanyag
- Gumi rész gyors zsírosodása
- Görgő kotyogása (néha)
- Töltéskor világítás kikapcsolás után is

Razer Ouroboros

Pozitívumok:

+ Tenyérre szabható
+ Kiváló teljesítmény (szenzor, 8200dpi)
+ Kiváló görgő
+ Rengeteg programozható gomb
+ Cserélhető markolat
+ Szemcsésebb felület
+ Kisebb, egyszerűbb, stabil dokkoló
+ Design

Negatívumok:

- Rövid akku idő
- Nem lehet állítani a színeket

Akinek esetleg volt dolga valamelyik egérrel, és van olyan pozitívum vagy negatívum, amit én nem soroltam itt fel, az kérem, írja meg nekem.:)

Jelen pillanatban szerintem egyértelműen látszik, hogy melyik egér a nyerő választás, és nem azért, mert a Mamba egy vacak, csak nincs annyi beállítási lehetősége, ami annyi pénzért megérné, ha itt van mellette olcsóbban, ismétlem olcsóbban az Ouroboros.

Az Ouroboros jelenleg 34-35k körül van, a Mamba 2012 edition pedig 37k körül a boltokban, és nem azon a 2000 Ft-on múlik, hanem inkább a személyre szabhatóságon, amiben egyszerűen az Ouroborost most nem lehet elverni. Mindent tud, amit egy vezeték nélküli egérnek tudnia kell, egyedül az akku ideje kevéske, de szerintem ezt el tudom neki nézni, mert a többi dolog kárpótol érte.

De akinek olyan egérre van szüksége, ami világít mindenféle színekben, még a dokkoló is, nagyon kényelmes, nem kell programozható gomb, annak csak ajánlani tudom a Mambát. Sajnos én azt tapasztaltam, hogy az első 2 hétben állítgattam a színeket, hú de milyen jó, aztán 1 hónap múlva már nem is néztem, hogy egyáltalán világít-e, csak játszottam vagy neteztem, és valószínűleg sokan vannak még így ezzel.

Nem mellesleg a Mamba 2013-as verziója hamarosan fog megjelenni, mert a Razer levette az oldaláról a 2012 editiont, és már csak New editionként van fent, ami egyértelműen jelzi, hogy hamarosan jön valami újdonság belőle. Azt szerintem mindenki várja ki, hátha valami olyan újításokat kap, ami a negatívumok között szerepel, ha pedig semmi komoly változás nem lesz rajta, akkor mindenki vegye meg olcsóbban a 2012-es fajtát.

Ouroboros terén az a helyzet, hogy jött, látott, győzött nálam. Határozottan meg voltam győződve róla, hogy a Mambánál nincs jobb egér, és akkor alkottak valami olyat, aminek ez lett a vége. Eszméletlenül király design, amit szerintem senkit nem hagy hidegen, 8200 dpi egy wireless egérben, világítás, 11 programozható gomb, mi kell még?

Ha valaki tényleg költeni akar egy minőségi. wireless-es, programozható gombos, különböző markolatú egérre, amit 100%-ig személyre tud szabni, annak teljes mértékben ajánlani tudom ezt az egeret.

Köszönöm hogy benéztél, remélem tetszett.:)

További kellemes napot, jó olvasgatást!

Black Dragon

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.