2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Ramos T13FHD a jóképű média lejátszó

A Ramos T13FHD-t szeretném bemutatni, ami nagyon szépre sikeredett és a magyar feliratokat is támogatja.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Mivel két fiam van a Cube H900HD beszerzése után úgy döntöttem be kell szereznem egy másik lejátszót. Sajnos nem tudok olyan kis méretű, elfogadható árú LCD monitort aminek HDMI, vagy komponens bemenete lenne, ezért az egy lejátszó 2. monitor teóriát el kellett vettem. A gyermekeim a hosszú autó utat (kb. 5 óra a mamáig), sokkal jobban bírják, ha videót nézhetnek. A Cube-hoz hasonlóan olyan lejátszót kerestem ami simán kezeli az mkv-t és az avi-t, mivel sok rajzfilmünk van ebben a formátumban. Második lejátszónál engedtem a képernyő méretből, nem csak 7" lejátszókból választottam. Lehetőleg olyat szerettem volna, ami megfelelően támogatja a magyar karaktereket. Néhány rajzfilmet ugyan is felirattal szoktunk megnézni (Clone Wars, Penguins of Madagascar). Sajnos a legnépszerűbb Sochip és Telechip CPU-s gépek mostohán kezelik a magyar karaktereket. Rockchip CPU-s gépek a legjobbak ebben a tekintetben, de azok max. 720p-t támogatnak. Az Onda VI20 (Rocckchip RK2806) rendelkezik csak HDMI kimenettel. Amlogic chipset viszont megbirkózik az 1080p-videókkal is és támogatja a sub.idx felirat formátumot. Ráadásként a Flash (swf) programokat is képes futtatni. (pl. egyszerűbb játékok, swf formátumú elektronikus könyvek) Szemeztem a Ramos T17FHD lejátszójával, de az csak 4.3" képernyővel rendelkezik, ami nem ideális autóba.

Megjelent a Ramos T13FHD 5", érintő képernyős PMP-je.

Egyből lecsaptam rá, de várnom kellett rá, mert a bejelentés után csúszott a megjelenés. A lejátszót a HouseofDAP Webshopból vásároltam - akár csak a Cube H900HD-t -, mivel jó volt a tapasztalatom és az árban a regisztrált posta is benne foglaltatott. 128 USD-t kellett leszurkolnom, Paypal-lal fizettem. (Szerencsémre egy hónappal ezelőtt fizetőeszközünk, még egy kicsit többet ért)

A csomagolás az Ainol V9000HDA-hoz képest egyszerűnek mondható, sima papír doboz.

A tartalom azonban kicsit bőkezűbb annál.

A csomagban a lejátszón kívül USB-, OTG-, audio és komponens HD videó kábelek, egyszerű fekete színű füles, távirányító, kínai nyelvű kézikönyv és garancia levél volt. Meglátásom szerint fehér színű kiegészítők jobban passzoltak volna a készülékhez. 5.0V-os adapter nincs a csomagban a (Cube H900HD töltője kompatibilis), 3-5 USD-ért lehet beszerezni, vagy USB-ről is tölthető. Jól jöhet a Cube-os cikkben bemutatott 220V-os USB adapter, de számítógép USB portjáról is tölthető, de előtte le kell választani a készülék memóriáját az XP-ről. (Vagy Windows 7/Vistáról) Felmountolt meghajtókkal nem indul a töltés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.