2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Ramos T13FHD a jóképű média lejátszó

A Ramos T13FHD-t szeretném bemutatni, ami nagyon szépre sikeredett és a magyar feliratokat is támogatja.

[ ÚJ TESZT ]

Felhasználói felület

Felhasználói felület

(képek egy része az IMP3 BBS-ről származik)

A felhasználói felület nagyon látványos. A munkaasztal (desktop) bal oldalán transzparens gyorsindító műszerfal látható, négy ikonnal: zene játszás, fotók, kalendárium, óra. A gyorsindító elrejthető. A képernyő jobb felső sarkában elem töltöttség jelző látható. A képernyő alján transzparens, OSX műszerfalára (dashboard) hajazó ikonsor látható. Az ikonok nem férnek ki egy képernyőre, óvatosan jobbra-balra tolhatjuk őket. Az ikonokkal lehet az egyes alkalmazásokat (videó ill. zene lejátszás stb.) elindítani.

Music Ikon

Az ikonra kattintva fájl kezelőbe jutunk, ahol kiválaszthatjuk a kívánt zeneszámot. Ha az ismétlő mód be van állítva a könyvtár többi audio fájljait is lejátssza. Támogatott formátumok MP3, WMA, WAV, RM, OGG, AAC, M4A, FLAC, APE. A zene lejátszó képernyő tetején egy állapotsor látható, jobb oldalon a töltöttség jelzővel, bal oldalon az aktuális idővel. Ez alatt bal oldalon van a munkaasztal ikon, mellyel egyből a asztalra jutunk, jobb oldalon a vissza ikon található. (egy menüvel feljebb lépünk). A képernyő közepén a szám címe, az album és az előadó neve, valamint az album borítója látható.

Alul az irányító ikonsor található. Jobb oldalán a három pontra kattintva állíthatjuk a lejátszás módját (egyet vagy az összeset játssza ) valamint választhatunk az előre meghatározott hangszínek közül. A hangszóró ikonra kattintva állíthatjuk a hangerőt. Sajnos lejátszási listákat nem tudunk készíteni és lejátszó véletlen sorrendben sem tud válogatni a dalok közül. (Itt van még mint fejleszteni a firmware-n)

Ha az audio fájlhoz lyric (dalszöveg) fájl is tartozik azt automatikusan megmutatja.

A hangminőség megfelelő fülessel nagyon jó. Kicsit zavaró, hogy a képernyő automatikusan bekapcsol ha hozzáérünk, még akkor is, ha előtte kikapcsoltuk. Ha zsebre vágjuk, bekapcsol. Ugyan nem érintés érzékeny, nem fog össze-vissza működni, de feleslegesen fogyaszt áramot. Már megint az Ainol V9000HDA-t említem követendő példaként, ott csak gombbal tudjuk bekapcsolni, ha előtte kikapcsoltuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.