2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Rack szekrény otthonra

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hogyan is lehet minimális befektetéssel rack szekrényt építeni sajátkezűleg otthonra?

[ ÚJ TESZT ]

Beüzemelés

Végül a porszűrő elkészítése maradt csak, ehhez kell a kínairól beszerzett csizmazsák.
Méretre vágtam és hozzányomtam a szekrény oldalára ragasztott tépőzárakhoz.

Moshatóra terveztem, de azóta kiderült, hogy ez nem működőképes koncepció, ezért az első takarításnál ki is dobtam az anyagot. Persze szereztem újat és egy kis szúnyoghálóval tuningoltam fel. Egész pontosan kétoldalú ragasztóval szúnyogháló szendvicsbe ragasztottam.

Ezáltal továbbra sem igazán mosható, viszont az összefüggő "por háló" vagy "szösz-mösz" kézzel nagyon könnyen eltávolítható. Olyannyira bevált ez a csizmazsák, hogy azóta a többi gépemben lévő porszűrőket is kicseréltem erre. Az eladók furcsán néznek rám, de mindig szoktam kapni tőlük. :)

Ezzel el is készült az én otthoni rack-szekrényem. Nem túl messze van a fejünktől, de teljes csendben teszi a dolgát és bárki tud aludni mellette. A 140-es Scythe-nak a potmétere ki lett vezetve a porszűrő elé, hogy igény esetén állítható legyen a ventilátor fordulatszáma, a szekrény hűtése, de erre a haveroknak történő bemutatáson kívül még soha nem volt szükség.

Igaz, nem monitorozom állandó jelleggel a benti eszközök hőmérsékletét, de alkalomszerűen az elején és nagy melegben megnéztem párszor és 35-40 °C között volt a hőmérsékletük.

Legvégül pedig kedvesem vette kezelésbe és illesztette be az ő rendszerébe.

Köszönöm, hogy elolvastad az első írásom!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.