2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Quad HD – Élet az 1080p után

Avagy már kézzel fogható közelségben van a továbbfejlesztett HD élmény.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Bevezetés

Manapság egyre többen érdeklődnek az otthoni nagy felbontású, HD mozizás iránt és egyre többen vásárolnak olyan televíziókat, amelyek ezt a felbontást támogatják is. Mellé persze dukál egy lejátszó vagy HTPC, ami előállítja a HD jelet. Természetesen igen látványos a különbség a DVD képminőségéhez képest és a mai erős számítógépeknek a dekódolásuk nem akadály.

Persze az emberben ott bujkál a gondolat, hogy miért állnának meg itt, miért nem javítják tovább a minőséget, miért nem növelik tovább a felbontást? Nos, a technikában semmi sem áll meg egy pillanatra sem. Minden fejlődik, mindennek előbb-utóbb lesz újabb, jobb verziója, ami még hihetetlenebb paraméterekkel rendelkezik, mint az előd. A HD esetében sincs ez másként.

Az már régóta köztudott, hogy az 1080p utódjának a neve Quad HD és hogy látványos a különbség kettejük között. Nézzük hát meg, milyen is az örökös és mire számíthatunk a nem is távoli jövőben.

Csak egy igen látványos példa a felhasználásra: akár négy darab 1080p-s felbontású képet is kitehetünk lassan 1 képernyőre, amit a Playstation már el is képzelt 4 konzol összekapcsolásával a Gran Tourismo 5 kapcsán:

Ezek után akkor nézzük is megy, hogyan képzelhető el mindez...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.