2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Prolimatech Genesis bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Proliomatech Genesis nevű processzor hűtőjének rövid ismertetője.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, szerelés

A múltkori személyes bejegyzésemben leírtam, hogy felfrissítettem a gépet. A dolognak egyetlenegy problémája volt mégpedig az hogy, az Intel 2500K típusjelű processzoromhoz csak a gyári hűtőt használtam. Ezt a hiányosságot pótolni kellet, hiszen ez elég kevés ha tuningolni is szeretném a CPU-t, és miért ne szeretném? :)

A kicsomagolás utáni állapot

A választás eredetileg egy Thermalright APX-140-es lett volna, azonban e helyett sikerült egy ritka, nehezen beszerezhető Prolimatech Genesis-t szereznem. (részletes adatok a gyártó oldalán)
A választáshoz hozzá tenném, hogy processzorhűtő terén nem vagyok márka hű, ezen a téren bármely gyártó termékét elismerem, ha az valóban jól sikerült és így van ez a Genesis-el is.


Az előző hűtő és az új gyári polírozása

Kezdjük is a beszereléssel. Legelőször a régi hűtőt kellett kiszerelnem ez nem volt egy bonyolult művelet, hiszen A gyári cooler push pin-es felfogatást használ. Ezután jöhetett a Genesis beszerelése. A művelet nem vett sok időt igénybe több idő ment el fotók készítésével, mint a szereléssel. Végig érezhető volt, hogy jól átgondolták ezt a folyamatot a tervezésnél. Egyetlen probléma amibe ütköztem hogy a házam (3Rsystem k100-V2) hátulján a lemezt kivágása ami a processzorhűtés szerelés végett van, egy kicsit félresiklott vagy nem ehhez az alaplaphoz van méretezve, mert a backplate egyik sarkánál nem fértem el kényelmesen és a lemez alá kellett ügyeskednem a csavart, de ez a ház hibája. Másik említésre méltó dolog a hozzá adott paszta. Jól teljesít csak kicsit kemény így felvinni a felületre kicsit nehezebb.

Genesis beszerelve, két hűtő összehasonlítása

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.