2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Project: Toccata

Egy otthon is megépíthető, jó minőségű hangkártya születésének története. Te is megcsinálod?:)

[ ÚJ TESZT ]

Az alkatrészek beszerzése, előkészítés

A PCB-k
Számomra a legnagyobb fejtörést a nyomtatott áramkörök elkészítése okozta. Már megszámlálhatatlan mennyiségben készítettem paneleket, főleg fotó eljárással, de jelenleg nem nagyon van kedvem/lehetőségem itthon vegyszerezni. Speeedfire társunk viszont bebizonyította: egyszerű vasalásos technikával akár a Toccata panelje is elkészíthető.
Én biztosra akartam menni: profi gyártót kerestem. Bár drágább, de lesznek rajta feliratok, alkatrész pozíciók, gyárinak fog kinézni. De ami a legfontosabb: maszkolva lesz. Vagyis kap egy olyan lakk-réteget, ami a forrasztandó területeket szabadon hagyja, a panel többi részén viszont eltakarja a fóliát. Ez azért nagyon jó, mert sűrű lábkiosztású IC-kről van szó és így a cín nem futhat össze a lábak között.

Az alkatrészek beszerzése
Valamennyi IC a Texas Instruments honlapján szerezhető be.

A többi alkatrészt ismert alkatrész-kereskedő cégektől szereztem be.
Minden ellenállás 1% pontosságú, a kondenzátorok 5%-osak. Általában 0805-ös méretű smd-k, de 1-2 helyen, ahol a lábak között vezetőcsíkot akartam elvinni 1206-osak. Illetve van még néhány darab 0 ohmos ellenállás átkötés helyett.

A legfontosabb kellékek

Ez pedig a tüskesorok szeletelésére kellett

A nyomtatott áramkörökre sajnos a vártnál jóval több időt kellet várnom a nyári szabadságolások miatt. 6-6 darabot küldött a gyártó, nem aprózta el.

Most már a szerelés következik.
Úgy gondoltam, egy kép 100 mondattal is felér.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.