Prohardveren felkapaszkodva

  • (f)
  • (p)
Bemutató – Írta: | 2015-11-27 15:00

2003-ban elkezdtek terjedni a neoncsövek, hideg katódos IDE kábelek és az egyéb kiegészítők...

Kulcsszavak: . PHProhardvertámogatásmodding

[ Új teszt ]

A kezdet

Kezdődött minden 2003-ban. Elkezdtek terjedni a neoncsövek, hideg katódos IDE kábelek és az egyéb kiegészítők. Amint volt egy kis zsebpénzem, rögtön mentem a Mistral Computerbe elverni az összeset. Szép idők voltak ezek! Kígyózó sorok téli hidegben, nyári melegben. Volt, hogy egy órát is képes voltam kint dideregni egy ledes ventilátorért.

Első átalakításom egy olcsó házzal kezdődött, aminek nem emlékszem a nevére, de mai szemmel nézve elég viccesnek hat. Viszont akkoriban ez volt a menő. Nagyon jó érzés volt, mikor mentem LAN-ozni és mindenki megcsodálta. Nem győztem válaszolni a kérdésekre.

Jó kis modding alap volt a kuckó. Rengeteget változott az évek alatt, és sok mindent megtanultam az átalakítások során. Vele kezdődött modder pályafutásom.

A következő nagyobb mérföldkő egy HTPC volt, amit Yamaha erősítőből és DVD lejátszóból építettem.
Csak a nagyobbakat sorolnám fel. Így született meg ez a topic is: HTPC modding (videóból, erősítőből, Hi-Fi cuccokból)

Az ötlet akkor jött mikor tönkrement az erősítő, de nem HTPC-nek szántam. Egy rendes számítógépet akartam házimozi köntösben. Sok extrája volt, és nagyon tetszett. Elsőnek egy Zalman Reserator látta el a hűtés szerepét. Nem is volt vele semmi gondom, csak megtaláltam a Vízhűtés topicot és rögtön fertőzött lettem! Igaz, nem sok értelme volt lecserélni szegény Reseratort, mert nekem az is megfelelt.

Mindig csak magam szórakoztatására kezdtem bele egy egy átalakításba, de ezt a gépet érdemesnek tartottam arra, hogy megmutassam. Itt jött képbe a 2009-es MTH. Remek volt még a sok baki ellenére is! Facebookos képeim: MTH2009

HTPC:

Neki kezdtem az első gépnek, amit versenyre szántam. Nagyon sok munkám volt a gépházban és örömmel csináltam, de sajnos a pénz és egyéb gondok közbeszóltak. Sokan nem is gondolnák, mennyi pénz tud lenni egy egy mod elkészítése, gondolok itt például az anyagköltségre.

Itt tartottam egy kis szünetet egészen 2013-ig.

My Acer Predator

Acer predator G7750! Szerelem volt első látásra! És rögtön tudatosult bennem, hogy nekem soha nem lesz ilyen. Egészen addig, míg aprón meg nem láttam. Nagy boldogsággal cipeltem haza, szinte mindene megvolt és vadonatúj!

Elkezdtem keresgélni hozzá gyári alkatrészeket, csak a hotswap panel hiányzott belőle. Rengeteg lejárt aprót dobott innen PH-ról a kereső, mindenkinek ment a privát egyből. Amit lehetett felvásároltam, gondolván arra, hogy ha történne vele valami. Így lett még egy Predator házam, ami majdnem teljes volt. És rengeteg egyéb alkatrész.

Itt jött az az ötlet, hogy moddolni kellene megint, és ha jól sikerül, akkor irány a Veletech

Ahogy időm és pénztárcám engedte mindig csinálgattam rajta valamit. Rólam tudni kell, hogy szeretek legózni és nem tervezek szinte semmit előre. Ezért van az, hogy ez a gép is nagyon sokszor átalakult.
A vízhűtés sem lett betervezve, csak legóztam az alkatrészekkel és hirtelen kialakult a radiátorok helye.

Nagyon sok munkám van a gépben és munkaidőm. Szerettem csinálni, és ez a gép eddig életem legjobban sikerült alkotása.

Jó volt nézni, ahogy Veletechen bámulnak rá és látni az arckifejezéseket. A munkahelyemen egyszer odajött egypár és megkérdezték, hogy én voltam e kint az Acer géppel? Nagyon jól esett, mert tudták, én csináltam. Ennek a gépnek köszönhetek mindent, ami mostanában velem történik, és a Prohardvernek amiért ott lehettem.

Facebookos albumom a gép átalakításáról az elejétől kezdve: [link]

Pont én?

Év elején, ha jól emlékszem az Acer Magyarország Facebookján egy hozzászólásban posztoltam a gépemről egy képet. Rá is csodálkoztak egyből! Itt elindult valami: a versenyen már landolt is a gép köré a molinó és a zászló. Rajtam meg egy póló.
A gép ki is került a Facebookjukra.

Sajnos a gépet nemrég szétbombáztam, mert kellettek az alkatrészek egy még betegebb gépezet elkészítéséhez. Ami szintén Acer lesz, ha elkészül. Mikor elnyerte ezt a formáját küldtem is rögtön képet nekik. Itt úgy érzem, hogy szintet ugrottunk! Mondták, írjam meg az elképzelésemet, mit szeretnék és segítenek.

Versenyen jött oda hozzám az ASRock Magyarország, mivel a gépben egy Asrock x79 Extreme 4 alaplap teljesített szolgálatot. Első kérdés az volt, hogy szabad lefényképezni? Lehet ilyenre nemet mondani? A második kérdésnek nagyon örültem!

Mit szólnék hozzá, ha kapnék egy x99-es alaplapot? Na, itt virult a fejem! Gyorsan végiggondoltam a dolgokat, és a válaszom: köszönöm, de nem. (Lehet megkövezni!) Azért utasítottam el az ajánlatot, mert nagy anyagi beruházással járna a váltás, pofám meg nem lett volna eladni. Annak meg, hogy itthon nézegessem, semmi értelme.

A verseny után nagyon baráti lett a viszony és már rengeteg alaplapot adtak tesztelni, és sok más dolgot, amit megtarthattam. A jelenleg épülő modokba támogatás gyanánt alaplapokat is kaptam. Ezért nagyon sokat meg tudtam takarítani, így nagyobb a keret a modok többi részére.

Na ez egy jó történet! Semmi extrát nem tettem, csak viccelődtem itt Logouton a garanciával kapcsolatban ami kint van a Toshiba Magyarország Facebookján. És landolt is nálam 5 lapos, amiket levideózhattam. Remélem velük is elindul valami a jövőben.

Eszközeim fejlesztése, végszó.

Videózni mindig szerettem! Viszont az eszközeim elég kezdetlegesek voltak. Visszanézve a régebbi videóim minőségét tényleg katasztrófa. Például:2015 Veletech Videó Így elkezdtem beruházni jobb eszközökre, mivel már vannak támogatóim és nem csak a modokat videózom. Igyekszem egyre jobb minőséget csinálni, és megosztani veletek.

Az első lépés: Sony VG10

Ez az én történetem minden itt kezdődött a Prohardverrel, és a Veletech-kel. Nem gondoltam, hogy ennyit számít egy mod, és egy verseny. Remélem a jövő is ilyen jól alakul, mint ez az eltelt pár hónap.

Köszönöm, hogy elolvastátok ezt a kis cikket. És köszönöm az oldalnak, hogy itt lehetek.

Facebook oldalam: Acer Predator Mod