2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Processzor és videokártyacsere

Processzor terén Intel Core i3-ről i5-re, a videókártyánál pedig Radeon R7 370-ről RX 470-re váltottam.

[ ÚJ TESZT ]

Játéktesztek II.

A folytatásban egy autós, két TPS, egy szintetikusnak mondható tesztprogram lépett színre.

Az eddigi TPS és FPS játékok után következzen az elmúlt évek egyik legjobb ralis játékaként számon tartott Dirt Rally, átlag képkocka számban 35 %, míg minimumnál 17%-kal gyorsult a Codemasters által fejlesztett ralis program. Mind közül talán itt volt a legkisebb előnye az új gépnek, de ez nem jelentette azt, hogy szaggatott a játék, mert a minimum FPS alulról súrolta a hatvanat.

A méltán híres Rockstar Games legújabb játéka sem fog bekerülni a legoptimalizáltabb programok közé, a gond csak az, hogy a fejlesztő ugyanezt a hibát elkövette a GTA 4 és a GTA 5 esetén is. A teszt során voltak erősebb FPS dropok, ami meglátszik a minimum framerate-en is. Azért szomorúságra semmi ok, mivel 70%-kal gyorsabb az új gép, és a beállításokat finomítva talán a szaggatást is sikerül száműzni.

Utolsó előttiként berepült a képbe a "Bőregér" is, bevallom ez a játék a PH! AMD R7 370 tesztjében is szerepelt, ezért vetettem rá magamat én is, és rájöttem arra, hogy ez lesz a következő program (meg talán a többi része) amit felveszek a végig játszandók listájára. Már a régi gép sem köhögte ki a tüdejét a 60 FPS eléréséhez, de az új gép esetén megtáltosodott a játék. 50-60 százalékos gyorsulás érhető tetten.

A sort egy szintetikus benchmark zárja, az Unigine Valley, ami az új gépet 3178, míg a régit 2012 ponttal jutalmazta. Átlag FPS esetén hatvan százalékos gyorsulás figyelhető meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.