2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Primo by Doro - multimédiás nagyifon

Szerintem jó választás volt a készülék, nagyi szereti, lát rajta mindent, bár a kijelzőhöz szemüveg kell.

[ ÚJ TESZT ]

Doboz, külső, tartozékok

Nagymamám Motorola F3-at használt, ez volt az első mobilja, szerette is, de eljárt felette az idő. Egyrészt.
Másrészt meg be szerettük volna venni a családi flottába egy másik szolgáltatóhoz, így hát új telefon után kellett nézni. Fennakadt a szemünk a Primo by Doro készüléken az egyik hazai szolgáltató kínálatában, jó nagy gombok, hosszú üzemidő, így emellett döntöttünk. Ja, és neki is tetszett.

Meglepően jól felszerelt készülékről van szó. A dobozban dokkoló (!), töltő, headset található, mellékeltek még egy microUSB kábelt és egy 128 MB-os microSD kártyát is. A dokkolót nem az irodai asztalra szánták, hanem nagyinak a dokkolós dect telefon mellé, mert azt szokta meg és nem kell a töltéssel külön bajlódni. Így garantáltan nem fog lemerülni.

Könnyű kis kütyü. Masszív, össze van rakva, megkockáztatom, hogy egy leejtés során még szét sem esik. A súlypontja a tetején van, de így is kényelmes használni, az anyaga 80%-ban az a puha bevonatú műanyag, ami tapad a kézhez. Ujjbegy méretű szigetelt gombok, jó nyomásponttal. Felül kis kijelző, konkrétan 2"-os, 220x176 pixel.

Megmondom őszintén, szerintem egyetlen hátránya a telefonnak a kijelző. Értem én, hogy a színes a menő, de ebbe bőven elég lett volna egy monokróm típus is, amit egyrészt jobban látni, másrészt meg kevesebbet fogyaszt. Nem mintha a láthatósággal vagy az üzemidővel gond lenne egyébiránt.

Bal oldalon a hangerőszabályozó gombok és a billentyűzárért felelős kapcsoló helyezkedik el, jobb oldalon a zseblámpa gombja. Maga a lámpa a készülék tetején csücsül a 3,5-es jack mellett. Nem túl erős a fénye és mivel a készülék tetején van, így nyilván világítani jobban lehet vele, de a fényképező segédfényeként még véletlenül se alkalmazható. A célnak megfelel, a kulcslyukat jobban látni vele, mint teljesen sötétben.

A hátlapon kezdődnek az érdekes dolgok. Egyrészt ott a VGA kamera, a meglepően nagy hangszóró, nem is ez az érdekes, hanem a vészgomb. Előre beállítható, hogy ha megnyomjuk, akkor riasszon-e (vagyis aktív legyen-e a gomb), másrészt milyen riasztási hangot szeretnénk mindezek mellé, na, de a lényeg nem ez.

Előre be lehet állítani 5 számot, amit a szintén beállítható időtartamon belül (2 másodperc) kihangosítva (!) felhív a készülék. Ha kinyomják a hívást, akkor automatikusan ugrik a kettes számú beállított számra és az első kap egy SMS-t. Ezt szintén ki-be lehet kapcsolni és a szövege is személyre szabható. Nagyon jó dolognak találom ezt a funkciót, dicséretes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.