2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Point Of View Mobii Tegra 10" tablet

A PoV csak a bajszát ráncigálja az NVIDIA oroszlánjának

[ ÚJ TESZT ]

Belső értékek

A Point of View tabletje nem rendelkezik olyan rossz specifikációval, azt kell mondjam, hogy a 100 ezer forintot túllépő vételárat meg is éri. A 10"-os kapacitiv kijelzője elég jó minőségű, mind tapintásra, mind használatra. Mivel 1024x600-as, így nem lesz gond az oldalak böngészésével sem. A kijelző betekintési szöge nem nevezhető túl jónak, oldalról elég rosszul látszik, igazából csak szemből adja vissza a valódi képet.

A kijelző alatt található alaplapra van integrálva az NVIDIA 2 maggal rendelkező bivalyerős processzora, a Tegra 2, ami még jó ideig elégnek kell lennie szinte mindenre. Ehhez tartozik 512MB RAM, ami lassan átlagosnak, vagy inkább minimálisan ajánlhatónak mondható, bár valószínűleg átlagos használat mellett észre sem vesszük majd a hiányát a további rendszermemória hiányának. Adattárolásra 512MB NAND flash meghajtót kapunk, ami elég karcsú, hamar megtelik, de 32GB-ig bővíthető MicroSD kártyával.

A készülék nagy előnye, hogy rendelkezik beépített 3G-vel (olcsóbban elérhető 3G nélkül is), így szinte bárhol internetközelben lehetünk. A csatlakozások lehetőségét még WIFI is bővíti, ami b és g szabványt támogat, az n-est nem. GPS nem került a Mobii-ba sajnos, igy az Android Market sem került fel rá.

Multimédiás képességeit bizonyitja, hogy HDMI csatlakozót is kapunk, mellyel tévén is nézhetünk filmet a tabletről, vagy akár játszhatunk is. Bővítéshez van USB 2.0 csatlakozó, amire pendrive-ot dughatunk, bár valljuk meg, nem biztosít éppen kényelmes fogást ez a felhasználáshoz.

A Point of View adott egy 3D-s launchert is előre telepítve, ami meglehetősen új, látványos dizájnt adott az egész Androidnak! Az képernyő jelentős részét 3 nagy widget teszi ki, melyekről megtudhatjuk az időjárást, a kedvenc újságunk friss híreit, vagy kereshetünk azonnal a Google-n. Ezek alatt található néhány ikon, mely a gyorsabb használatot segíti elő. A menübe belépve egy látványos 3D-s struktúra fogad minket, amit más androidos készülékben ritkán láthatunk.

Megtalálható az "alap" androidos felhasználói felület is annak, aki éppen azt jobban kedvelné. Ez nagyjából teljesen megegyezik azokkal, melyeket a legtöbb Android 2.2-es eszközben találni gyárilag.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.