2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Plexi asztali dísz készítése

Remek ajándék lehet belőle, kezdő barkácsolóknak ideális választás, otthon is elkészíthető plexi asztali dísz.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Mindig is szerettem volna barkácsolni, de soha nem volt meg a teljes elhatározás hozzá. Alapvetően lusta is vagyok, szóval a lehetőségekhez képest mindig igyekszem a legfájdalommentesebb megoldást választani, még akkor is, ha az nem a legolcsóbb. Sosem voltam egy csináld magad fajta, ha festeni kellett a lakásban hívtam festőt, ha csapot kellett szerelni hívtam a vízszerelőt, ha valamiből meg lehetett venni a kész, out of the box megoldást, akkor azt választottam.

2016. év végén a Metisben lecseréltem a GTX 750 Ti-t egy GTX 1060-ra, aminek következtében a házban nagyon megnőtt a forróság, így valami megoldás után kezdtem kutatni. Ennek a kutatásnak a vége az lett, hogy elhatároztam, hogy a ház lecserélése helyett inkább a ház moddolását választom, és ha már... akkor legyen a belseje szép, legyen plexi oldallap csilli-villi LED-ekkel, és persze legyen kivágva a ház teteje, hogy a hűtés rendben legyen. Nos, ez a projekt a mai napig nem készült el....

Kép forrása

A plexis keresgélések közben a gugli mindig kidobálta ezeket az oldal megvilágított plexis asztali díszeket, amik már akkor is nagyon bejöttek, el is határoztam, hogy egyszer tuti csinálok én is ilyet.

A Metis vágásához először keresgéltem szakembert, lézervágás, CNC miegymás, de aztán valahogy sehogy sem találtam meg az ideális megoldást, ezért a kézibarkács mellett döntöttem és be is szereztem egy Dremel 3000-es szettet ehhez. Aztán 2017 karácsonya előtt ki is pattant a szikra, hogy akkor most itt az ideje, hogy a Dremelt így egy év után végre használjam is valamire, ez a plexis projekt pont jónak tűnt ehhez. A Star Wars láz és a gyerekeim karácsonyi ajándék listája aztán megadta az utolsó lökést. Lányom R2D2, fiam BB8 plüsst szeretett volna kapni, amire azonnal nemet mondtam a feleségemnek, van már vagy 1000 plüss otthon, de akkor lehetne egy R2D2 és egy BB8 plexis dísz, és akkor mindenkinek jó lesz a végén. Jelenleg is van a gyerekek szobájában ilyen konnektorba dugható éjjeli fény, ez azért sokkal vagányabbul néz ki, és meglepő módon nappali fényben is nagyon szépen néznek ki.

Persze a plüssök is meglettek aztán a végére, igaz a gyerekek vették meg egymásnak, saját zsebből, így azért kevésbé fájt...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.