Hirdetés

2020. szeptember 25., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Pityu naplója 4. rész

Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

[ ÚJ TESZT ]

47. fejezet

A július végi traccsparti fő témája az volt, hogy az első két hónap tapasztalatait megbeszéljük a vendégházzal kapcsolatban.

Hirdetés

A faluboltra nem vesztegettünk sok szót, mert szerencsére pont úgy működik, ahogy elképzeltük. Polgi szerint még valamennyi nyereség is van belőle, az „ellátóink” pedig kifejezetten elégedettek.

A vendégház az első hónapban itt-ott botladozott, de a problémák nagy részét a rutintalanság okozta így ezeket sikerült megoldani. Persze fontos volt Jocó és Borcsa munkába állása és a mosókonyha elkészültre is. A játszótér még mindig probléma, de az idén már nem lesz. Túl drága. Szerencsére a bevételek jól alakulnak, mivel Marcsának köszönhetően folyamatosan 90% fölötti a kihasználtság. A befektetett összeg nem most fog megtérülni, de a programok is jó működnek így onnan is szép bevétel van.

Kezdeti félelmeink ellenére a konyha nagyon jól működik. Erzsi néni és Rózsi mostanra egész jól összekovácsolódtak, a kajára pedig még senkinek sem volt panasza. A Kisjulitól hozott vega receptek is jó jöttek már néhányszor és a grillezés, bográcsozás is jó ötletnek bizonyult.

Az ősz is jónak tűnik. Marcsa a szüreti bál idejére már kialakított egy programcsomagot. Igazából ez egy emelt áras hétvége lesz, de ezt leszámítva is az egész ősz a szüretről és a borokról fog szólni (Illetve a pálinkáról).

A tél még bizonytalan. Foglalás még nem sok van november-decemberre, de már vannak ötleteink. Polgi felvetette a vadászati (valójában csak megfigyelés lenne, nem lövöldöznénk) témákat és a vadételeket (Polgi szokott vadászni, tagja is valami vadásztársaságnak.), Bandi felvetette, hogy disznóvágásokat is lehetne tartani, Marcsa pedig az adventi hagyományokra alapozná a decembert.

Végül abban maradtunk, hogy október vége és november lehetne a vadas téma, kiegészítve a borral és a pálinkával, meg a kirándulásokkal, kocsikázással, decemberre pedig az advent és a disznóvágás nem zárja ki egymást. Mehetne párhuzamosan a kettő és mindenki azt választja, ami szimpatikusabb. Marcsa megígérte, hogy körbekérdezi az eddigi vendégeket, hogy mire lenne igényük, ha akkor jönnének.
Azt is megbeszéltük, hogy karácsonykor nem lesznek vendégek, viszont szilveszterre lehetne csinálni egy nagy falunapot. Akár többnapos rendezvény is lehetne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Pityu naplója 3. rész

    Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

  • Pityu naplója 2. rész

    Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

  • Pityu naplója

    Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.