2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Pityu naplója 4. rész

Pityuék beleszoknak a turizmusba és eltelik a nyár. Kezd őrölni a malom és lassan készülnek az őszre és a télre is.

[ ÚJ TESZT ]

44. fejezet

Menet közben Lakatosék befejezték a gazdasági és pihenő épületet a konyha mögött. A megnyitóra az még nagyon félkész volt, mert a házakkal kellett foglalkozni. Ez egy hosszú keskeny épület lett, ami 3 részből áll. Van egy pihenő a dolgozóknak, ahonnan nyílik Marcsa irodája, valamint egy wc, meg öltöző és zuhanyzó (A megnyitóra csak a wc lett kész, mert az mindenképpen kellett.). Van egy mosókonyha, amibe Bandi vett nyugatról használt, de jó állapotú, nagy teljesítményű gépeket, meg van egy szerszámtároló.

Polgi felvett egy asszonyt, aki takarít, meg mossa az ágyneműt, meg ilyenek és felvett egy gondnokot is (Mondjuk ők egy házaspár.). Az embert még a TSz-től ismeri (Jocónak hívják, az asszonyt meg Borcsának.), az ott is valami mindenes volt. Azt mondja, hogy mindent meg tud javítani, ha kell (Mondjuk még minden új, úgyhogy még nem kell.), de kertészkedik és füvet is nyír.
Igazából van mit gondoznia, mert egyrészt nagy a terület, meg van néhány nagy, öreg gyümölcsfa is, de a házak közé meg sövényt telepítettünk, melléjük meg virágágyást csináltunk, amiben nem csak virágok, hanem fűszernövények is vannak.

A faluboltban meg Erzsi néni „bandájából” dolgozik két asszony felváltva. Polgi ragaszkodott hozzájuk, mert azt mondta, hogy a sváb öregasszonyoknál senki sem precízebb, úgyhogy jól fogják vinni a boltot. Mondjuk nekem azért van velük bajom. Az egyik az Ibi néni, a másik a Csibi néni és nem bírom megjegyezni, hogy melyik a melyik. Amúgy aranyosak, nincs velük semmi baj. Az meg külön jó, hogy mindenkit ismernek a faluban. Hozzák-viszik a híreket, hogy mi van, vagy mi nincs éppen a boltban. A dömpinggel nem tudnak mit kezdeni (de ezt ugye már megoldjuk), de hiány nem nagyon van semmiből, valahonnan mindig tudnak szerezni mindent.

A vendégeknek szánt mindenféle programokról is írtam már, de most Marcsa elintézte azzal a velnesz szállóval, ahol voltunk, hogy a mi vendégeinknek kedvezményes napi belépőt adjanak. Ez azért jó, mert nincs messze (30-40 perc autóval) és szép szerpentines az út. A hely meg tök jó, de arról már írtam korábban.
Már voltak is, akik elmentek oda egy napra és nagyon élvezték ők is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Pityu naplója 3. rész

    Zajlik az élet, felvitte az isten Pityuék dolgát és indul a turistaszezon!

  • Pityu naplója 2. rész

    Amiből az is kiderül, hogy hogyan lett Pityuból az alkeszok réme és hogyan lett egy kecske a kutyája!

  • Pityu naplója

    Játéknak indult, ez lett belőle! Fiktív napló! Gondoltam egy merészet és elkezdtem naplót írni, hogy szórakozzatok egy jót!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.