2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

PIPO Smart S2 – könnyűsúlyú versenyző

Jó képernyő, dupla kamera, erős hardver nagy tárhellyel, teljes értékű USB Host porttal, olcsó áron.

[ ÚJ TESZT ]

A gyakorlat

Első bekapcsolás és a gyártó nevét nagy betűkkel kiíró bootképernyő után az átlagos Android képernyőzár fogadott, akkor éreztem, hogy elkezdhetem kezelésembe venni a készüléket. Az operációs rendszer szerepét egy 4.1-es Android tölti be, ami elég jól van optimalizálva. Nem sokat változtattak rajta, stock kinézete van, bár gyárilag felpakolt szemétből van bőven (rengeteg extra widget, kínai QQ kliens, saját market, előretelepített kínai RPG játék meg hasonlók). Az alap szükséges programok feltelepítése, és persze a teljesítményteszt volt az első dolgom.


Kezdőképernyő (enyhén tweakelve, Minimalistic Text nevű widgettel)

Amint elkezdtem használni, éreztem, hogy nincs benne megakadás. A kezdőképernyők közötti váltás simán megy, menüben oldalak közötti lapozás sem okoz neki gondot, de még a nem túl nagy weboldalak Chrome-on keresztül is megakadás nélkül görgethetők. Az AnTuTu benchmarkban 11152 pontot kapott, ami éppen hogy felülmúlja a Samsung Galaxy Note-ot. Az 1 GB belső memóriája sok mindenre elegendő, ha nem túl sok programot futtatok rajta egyszerre, nem lassul be (persze előfordul, hogy elfelejtem őket bezárni, így például Chrome-ot nem egyszer sikerült lefagyasztani egy nagyobb weboldal betöltése közben).


AnTuTu pontszám

A Mali GPU is jól teszi a dolgát, a nagyobb igényű játékok is simán elfutnak rajta, általában akadás nélkül. A Humble Bundle játékai, jópár Gameloft játék, és a Temple Run/Subway Surf lett rajta kipróbálva, egyik sem akadt, és nem utolsó sorban nagyon jól néztek ki a nagy képernyőn.


Soulcraft, akadásmentesen

A teljes méretű USB Host aljzat (amit nem sok táblagépen láttam eddig), felettébb funkcionális. Pendrive-ről filmnézéshez, egér vagy billentyűzet használatához használható (ezeket próbáltam is), de hivatalosan 3G modemet is lehet rákötni. A miniHDMI-t nem próbáltam (nincs olyan készülékem, amin lenne HDMI bemenet), de felteszem családi filmezős esthez vagy képek bemutatásához nagyon hasznos tud lenni.

A beépített mono hangszórónak rossz hangja van, de legalább jó hangos. Filmet nézni többen, vagy olyan alkalmakkor, amikor a fülhallgató kényelmetlen vagy zavaró lenne, teljesen használható. Érdekes módon mélyei is vannak, bár nem annyi, mint amennyi kéne.

Egy másik érdekes téma a melegedés. Hosszabb idejű játék után érezhetően felmelegszik a hátulja, bár nem mértem le, de kb. 40 Celsius-fokra tippelem. Amúgy, más alkalmazásnál, akár filmnézésnél, akár reggeli időjárás böngészésnél nem tapasztaltam semmiféle melegedést, bár ez abból is eredeztethető, hogy akkor nem fogom két kézzel, és egyfolytában ugyanott a gépet. Arra nem jöttem rá, hogy az akkumulátor, a GPU vagy a processzor teszi-e ezt, vagy esetleg mind a 3 egyszerre, de amíg nem olvasztja le a hátlapját, addig nem is érdekel.

Teljesen lefagyasztani egyszer sikerült csak, azt sem én tettem, hanem egy barátom, és azóta se tudom hogy jött neki össze. De öröm az ürömben, hogy ezzel ki tudtam próbálni, hogy a RESET gomb is tökéleseten funkcionális, és ha rá vinne a szükség, nyugodt szívvel használnám újra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.