2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Pioneer SE-CL711 Erős. Közepes?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Több agybadugós füles után egy olyanra pályáztam, ami nem drága, és mélyekkel kellően ellátott.

[ ÚJ TESZT ]

Véleméy

Most érkeztünk el oda, hogy végre szó essen a bejegyzésem tárgyáról. Mivel a legutóbbi páciensnél túltengtek a magasak, gondoltam "mélyebbre ások". Előtte beleugrottam a Milyen fülhallgatót vegyek topikba, volt is mit olvasni. Az ottani vélemények alapján Maxell metallics, vagy Sony MDR-EX50 lett volna a helyes döntés. Mivel "Ti mind egyéniségek vagytok!", mondta Brian az életéről készült filmben, úgy gondoltam, kipróbálok valami újat.

Munkavédelmi szín.

Szép narancssárga, a dobozon caps lockkal: BASS HEAD. Mélyek már lesznek az tuti. A specifikáció alapján korrekt hangot vártam. Persze az árához mérten.
Első alkalommal amikor használtam, csak az jutott eszembe hogy miért nem hallgatok másokra? Kicsit tompa, súlyos basszus és ami a gond: túlzó mélyközép. Ez ugye nem az a helyzet, amikor feszesen, agyig hatolva ütnek a dobok, hanem amikor az olcsó hifin benyomja az ember a mélyhang kiemelést, és a készülék hirtelen lenyomja a zenét a víz alá.

Na jó itt, azért nem ilyen durva a helyzet, csak gondoltam, kicsit színezem a sztorit. Szerencsére azért közép és magas hangokat is ad ki magából. Szóval elsőre nem tetszett, de kidobni csak nem kellene, ezért inkább használtam (és használom most is).

Vagy én szoktam hozzá idővel, vagy már nem "bejáratós" de kicsit csökkent a fentebb kifejtett probléma. Mivel főleg a telefonommal használom, kipróbáltam, mennyire lehet rendbe tenni az equalizerrel. Nem vagyok nagy híve az "ekuzásnak". Amit lehet, azt oldjuk meg hardverből. Ennek ellenére állítgattam egy kicsit és most szinte tökéletes. Azt még hozzátenném, hogy minél magasabb a hangerő, annál kiegyenlítettebben szólal meg, de én max. 50-60%-on használom a fej- és fülhallgatóimat.

Kicsit belemenjek a részletekbe, a telefonom egy Nokia X6 aminek 8 sávos ekvalézere van (saját profilok menthetők a gyáriak mellé [olcsódroidon mi a helyzet? ;-)]). Így már egész kellemes az összkép. Főleg hangszeres zenét hallgatok, mindenféle rockot és hasonlót (Slash, Alter Bridge, gondolj még ide párat).

Mellette persze van elektronikus is, szeretem a változatosságot. Itt pedig a füles kimondottan jól szerepel. Az eddigiek alapján ez mondjuk nem meglepő. A basszus nem zavaró, szinte kell ennyi ezekhez a zenékhez. Aki csak elektronikus műfajokat hallgat, az vegyen ilyet. Nem fog csalódni.

Feltűnő csomagolás.

Még egy apróság, ami azért nem mindegy. Minden technikai adat hozzáférhető az ilyen és hasonló eszközökről a forgalmazók, vagy a gyártó lapján (pl. ez 4 g vezeték nélkül, ami nem érdekel addig amíg nem 20 dkg). Egy valamit mindig elfelejtenek, vagy csak nem fontos? A gumiharangok. Ehhez is 3 párat adnak, de ami a lényeg: eddig minden fülesemet az M-es méretűvel hordtam, ennél viszont az S-es bizonyult jónak. Ha valakinek kicsi a füle, lehet, hogy bele sem fér. Bár ez talán túlzás.

Most pedig következzen valami szokatlan: játékhoz milyen?
Asztali gépem van, így joggal merülhet fel a kérdés, hogy mégis minek használom játékra? Mert csak. Kipróbáltam. Ha nem bosszantana a tudat, hogy a dobhártyám igen közelről kapja az ívet, (mert játszani kicsit hangosabban jó) sűrűn használnám. DiRT3-ban mind a menü zenéje, hangjai, mind a versenyek rettentő jól szólnak rajta. TF2-ben evidens, hogy a robbanások, lövések súlyosak. Persze nincs olyan tere, mint a rendes nagy fejhallgatómnak, de ez a konstrukció sajátja.

Speckók.

Röviden összefoglalnám az eddigieket.
- A hangja nem tökéletes, de equalizerrel ez rendbe hozható.
- Ha csak elektronikus zenét hallgatsz, ezt neked találták ki.
- Ha laptopon játszol, vedd számításba. Ezt könnyű elcsomagolni vele.

Első írásom, a kommenteken nem sértődöm meg. Remélem, ez a nem túl hosszú teszt/beszámoló hasznos lesz páraknak. Nekik és mindenki másnak köszönöm a figyelmet, mehettek haza, viszontlátás' !

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.