2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Pioneer SE-CL07-H füles bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy jó ár-érték arányú fülhallgató bemutatója, melyet árérzékeny vásárlóknak ajánlok.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Előző hétvégén felmentem Budapestre egyik ismerősömmel, aki Galaxy Note II-t akar venni, kipróbálni a készüléket egy nagyobb elektronikai eszközöket árusító boltban.

A Westend Media Markt-jában ezt meg is tettük, nagyon tetszett neki a telefon, a méretének ellenére. Az üzletben sok egyéb eszközt is kipróbáltunk, többek között Angry Birds-öztünk is egy Smart TV-n: a a játék irányítása kicsit nehézkes volt, ugyanis integetéshez hasonló kézmozdulatokkal kellett a madarakat a disznókhoz lőni.

Tovább nézelődve eljutottunk a fej- és fülhallgatók polcához is. Néhány komolyabb darab felpróbálása után az alsóbb polcrészen találtam rá a Pioneer SE-CL07-H nevű in-ear (agybadugós :D) fülhallgatóra.

A füles több színben is kapható, amint a képen látszik, választásom a fekete-fehérre (balról első) esett. Egészen elegáns, azonban mutatós darab, de a vélemény természetesen teljesen szubjektív.
Árát tekintve egész korrekt, ugyanis 3499 Ft kóstál, emellett pedig 1 év jótállást kapunk a termékre.

A csomag tartalma

Mivel nem budapesti vagyok, ezért a készüléket még a Westendben kipróbáltam, hogy az esetleges hibák meglétekor ne kelljen hosszabb ideig utaznom, hogy kicseréljék a fülhallgatót.

A kibontásnál a csomagolás enyhén leharcolt állapotba került, így ide nem egy saját kép kerül beillesztésre.

Miután sikerült kinyitni a főként műanyagból álló borítást, kellemes meglepetésben lesz részünk.
A fülest megérintve, az anyaga jó benyomást kelt bennünk, a vezeték gumiszerű műanyag, a hangszórók körüli rész szintén műanyag, a Jack-csatlakozó borítása olyan anyagból van, mint a vezeték és kiképzése az Apple-féle headsetekéhez hasonló.

A csatlakozó felülete sajnos nem aranyozott, de minősége így sem rossz.

Egy kis papírtasakban van összehajtva a 2 db használati útmutató. Az egyik figyelmeztet arra, hogy ha szemetesbe dobjuk az eszközt, ne keverjük össze a háztartási hulladékkal.
A másik a helyes használatra hívja fel a figyelmet és tartalmaz néhány technikai adatot. Mindkét útmutató tartalmaz magyar nyelvű leírást.

Dicséretes a gyártó részéről, hogy mellékel számunkra 4 különböző nagyságú fülpárnát; L, M, S, XS méretűeket. Gyárilag a fülhallgató végére az M-es van fölhelyezve.

Technikai adatok & további képek

Impedancia: 16Ω
Érzékenység: 100dB
Frekvenciaátmenet: 20Hz-től 20000Hz-ig
Maximális bemenő teljesítmény: 100mV
Hangszóró átmérője: 10mm
Zsinór: OFC (oxigénmentes réz) mérethuzal, 1,2m
Dugó: 3,5mm 3P mini-dugó
Súly: 3g (zsinór nélkül)

Ezek a technikai adatok tájékoztató jellegűek, a használat megkezdésekor állapíthatjuk meg a hangzás minőségét!

A fülesen ez az egyetlen hely, ahol szerepel a márkajelzés. Ezzel a praktikus műanyagcsúszkával állíthatjuk be, hogy milyen hosszan fusson egymás mellett a két zsinór.

A képen látható a két fej egymás mellett, rajtuk található a jobb- és baloldal megjelölése, a bal végen pedig egy jelzés segít a gyengénlátóknak, a hangszóró megfelelő fülbe történő behelyezésében és ez sötétben is hasznos jól látóknak is (milyen figyelmes megoldás).

Használat

Mint már említettem, a headsetet a Westendben kipróbáltam, és ott első blikkre jó benyomást keltett. Utána a későbbi használat során megtapasztaltam, hogy egy egészen jó minőségű fülest használok. A dinamikatartomány széles, a hangerő megfelelő (a fülkárosodás elkerülése végett nem maximumon bömböltetem).

A készüléket egy Nokia 5800 mobiltelefonnal használom (nem mai darab, tudom, de a közeljövőben tervezem a váltást android rendszerűre). Erről a mobilról azt kell tudni, hogy van benne egy XpressMusic funkció, amely jó hatással van a telefon zenei képességeire.

A fülhallgató és a telefon együtt határozottan kellemes zenei élményben részesít minket. A beépített equalizert érdemes úgy beállítani, hogy több mélyet kapjunk az alapnál, mert így még szebben szól a headset. Egy kis illusztráció a következő képen.

A fülpárnákat, amelyek kényelmesen illeszkednek a hallójáratba, mindenki saját fülmérete szerint választhatja ki, ezáltal a kis és nagy fülmérettel rendelkező személyek is könnyebben részesülnek a fülhallgató által nyújtott élményben.

A készülék használata kényelmes, én legfőképpen buszozáskor és esti zenehallgatáskor használom. Hosszabb ideig tartó viselés esetén sem lesz kényelmetlen a fülünknek.

Összegzés

Az alábbi írás főszereplője a Pioneer SE-CL07-H fülhallgató egy meglepően jó ár-érték aránnyal rendelkező eszköz. Használata kényelmes, a hangzása is egészen kellemes.

Főként olyan embernek ajánlom, aki nem szeretne sokat költeni fülhallgatóra, de korrekt hangzást vár el, és megfelelő gyártói (esetünkben bolti) támogatást.

Remélem a jövőben semmilyen problémám nem lesz a fülessel és, hogy még sokáig lesz nálam szolgálatban.

Ezzel első cikkem véget ért, kommentbe, vagy privátba érkező kérdésekre szívesen válaszolok. Köszönöm figyelmeteket, mindenkinek további jó fórumozást!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.