2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Pesti Álom, vagy rémálom?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Pesti Álom, vagy rémálom? Nos igen eljutottam oda ami, minden pályakezdő fiatal rémálma...

[ ÚJ TESZT ]

Pesti Álom, vagy rémálom?

Nos igen eljutottam oda ami, minden pályakezdő fiatal rémálma ,vagy vágyálma,ezt még nem fogalmazódott meg bennem igazán.

Két hónap, és ha minden jól megy meg lesz a Rendszerinformatikus szakvizsgám. Ugyebár Szekszárd nem egy nagy hely tehát evidens volt, hogy itt nem fogok munkát találni. Barátom, Kisninja már egy éve befejezte a sulit és meg van a végzettsége. Munkát sajnos nem sikerült találnia, most rám vár, amit itt meg is köszönnék neki.

Vagyunk mi ketten, két pályakezdő fiatal reményekkel teli informatikus és van a nagyvilág! Egyedül nem is tudnám, hogy kezdenék bele ebbe, hiszen idegen nekem az a világ, ami ott vár,”távol” az otthon melegétől, távol azoktól, akiket ismerek, szeretek, távol mindentől, ami jelent nekem valamit. Persze ezek a dolgok nem szűnnek meg, megmaradnak és jönnek újak, de nem lesz ugyanaz. Senki, nincs akivel ezt a lépést megtenném, csak a barátom, mivel nagyon fontos a bizalom és az összetartás ebben a helyzetben.

Őszintén szólva eddigi életem során csak rosszat hallottam Pestről. Voltam már fent párszor, vegyesek az érzelmeim tetszett is, nem is. Hála a bátyáméknak, akik már felköltöztek,és ők segítenek majd nekünk elindulni,mert máshogy nem is menne, tehát ők mutatták meg nekem a város a pozitívabb oldalát,hogy nem is olyan szörnyű, ha az ember megismeri kicsit. Jó látni rajtuk, hogy örömmel mennek vissza, hiszen mindenük ott van, mert ott van remény a jobb életre, ez azért erőt ad.

Serényen tervezgetjük már, hogy mit hogyan is csináljunk. Bár nem akarok előre inni a medve bőrére. Pesti pályafutásunk kezdetén, bátyáméknál fogunk vendégeskedni, 2-3 hónapig,(nem semmi két olyan embert, mint mi ennyi ideig elviselni, megpróbáljuk viszonozni a kedvességüket valahogy majd). Első egy-két hét ismerkedés a várossal, a közlekedéssel. És utána jön a lényeg, a munkahelykeresés. Arra számítunk, hogy válogathatunk, és szeretnénk közös munkahelyet találni, egy cégnél vagy akár egy számtech boltban bár lehet, hogy ez csak vágyálom, de megpróbáljuk!

Ha sikeresen találtunk munkát, akkor kemény spórolás, két hónapig. Már el is kezdtük kíváncsiságból nézegetni az albérleteket, és meglepődve arra jutottunk, hogy panelbe nem érdemes menni, mert a családi házak is mozognak már hasonló árban, tehát inkább azt választjuk, ha lehet.

Miután ezek megvalósultak, jöhet a költözködés, frissen szerzett albinkba. Indulásnál többségi cuccunkat itt hagyjuk Szekszárdon, mivel bátyámék nem örülnének neki túlságosan. De az albiba már viszünk mindent. Körülbelül 1000W teljesítményű zene felszerelést, a 6db tengeri malacunkat,akik nagyon fognak hiányozni addig.

Azt hiszem röviden ennyi mindent akartam leírni, most sikerült rászánnom magam, hogy elkészüljön első írásom.

Végezetül szeretném megkérni minden kedves Pesti ph.-s társat, vagy bárkit,aki tud tanácsot adni nekünk,hogy mire figyeljünk, mit,hogy tegyünk, az kérem ne habozzon írja meg bátran! Egy dolognak már most örülünk, hogy sok-sok ph.-s tag van pesten. És ph. találkozóra is elfogunk jönni,amint megtehetjük. Amint Pesten leszünk, írunk még ,hogy mi hogy alakul, remélvén,hogy ezzel segíthetünk, a többi pályakezdőnek is! De ennek még hosszú sora van.

DJ.Gróf

[kép]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.