Hirdetés

2017. október 22., vasárnap

Gyorskeresés

Pénzügyi elemzés, Google alapokon

Elemezzük pénzügyi folyamatainkat: a kísérletezni vágyó ember kalandjai a pénzügyi világban.

[ ÚJ TESZT ]

Alapok

*Disclaimer - 1-2

Bevezetés

Mindig is szerettem kézben tartani pénzügyeim, úgy tartottam, hogy teljesen tudatában vagyok a pénzügyi mozgásaimnak, aztán pár online cikk elolvasása után elbizonytalanodtam. Ezért úgy döntöttem, jó lenne igazolni, vagy megcáfolni a fenti feltételezést. Végül megszületett ez a cikk, hogy másokat is meginvitáljak erre a tesztre, nézzük együtt, mire jutunk!

Az elgondolást tett követi; iránymutatásaim révén monitorozni fogjuk pénzügyeinket, majd a gyűjtött adatokból kimutatás készítünk, esetleg valamilyen módszer nyomán elemezzük azokat. Nem mondom, hogy nincs már ilyen alkalmazás, de elgondolásom szerint teljesen automatikus adatgyűjtést és elemzést építünk, ahol személy szerint nem szívesen bíznám adataimat harmadik félre (tárolás szempontjából, azért csak sikerül).

Követelményrendszer

A tervezés előtt, tegyünk pár kitételt a racionalitást szem előtt tartva;

Csak és kizárólag ingyenes felületeket használunk.

A projekt maradjon ingyenes. Ennek ellenkezője már csak azért is visszás lenne, mivel pont azt szeretnénk láttatni, hogy nincsenek rejtett költségeink, kiadásaink. Az internet korában nem lehet probléma ingyenes alternatívát találni a felmerült feladatokra.

Csak és kizárólag meglévő alkalmazásokból és az ott megtalálható adatokból dolgozunk.

A fájó igazság az, hogy felesleges mindent újra feltalálni, ha már van egy működő megoldás rá. Ez az egész a kimenetről, annak elemzéséről szól, a forrást felesleges megtervezni és kivitelezni.

Minél egyszerűbb megoldás kell.

Részben az idő is költség, így minél egyszerűbben kellene megoldani a mutatványt, kevés áldozat árán.

Tanuljunk, okuljunk

Az egész folyamatnak csak akkor van értelme, ha közben új dolgokat ismerünk meg és sajátítunk el. Soha nem szégyen tanulni, ennek szellemében próbáljuk szemlélni a dolgokat.

Mindehhez szükséges egy kellemesen támogatott platform...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.