2022. május 19., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Pendrive – Artisjus – Swarovski…

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hogyan függhet mindez össze? Nem sokszor kerültem olyan helyzetbe, amikor kifejezetten szükségem lett...

[ ÚJ TESZT ]

Hogyan függhet mindez össze?

Nem sokszor kerültem olyan helyzetbe, amikor kifejezetten szükségem lett volna egy USB pendrive-ra, hiszen adatmozgatásra vagy a mobiltelefon memóriakártyáját, vagy a szokásos CD-DVD megoldást választottam.
Aztán mostanában olyan hírek jelentek meg, mint:
„Drágábbak lesznek a pendrive-ok az Artisjus-matrica miatt”
illetve,
„Csődbe ment a legnagyobb flashmemória-gyártó”

Gondoltam, támogatni fogom a memóriagyártókat, gyakorlatilag mindegy milyen termék megvásárlásával, még az Artisjus-sarc előtt.
Eldöntöttem, beszerzek egy stílusos, ritka, ámde használható pendrive-ot.

Az igényeimnek tökéletesen megfelel az 1-2 GB-os kategória, hiszen általában saját fotókat, dokumentumokat rámolok memkarikra.

Hirdetés

Többek között ezért ítélem el az Artisjus politikáját, hiszen engem arra kényszerítenek, hogy jogdíjat fizessek azért, mert a saját fájljaim mozgatom a matricás Memory Stick kártyáimon. Akkor kinek is megy az a pénz, mert én bizony egy fillért nem kaptam még senkitől (vissza), mint szellemi terméket szerző…
Ráadásul, ha már kifizettem a jogdíjat az adathordozóra, akkor sem másolhatok legálisan, mondjuk zenét arra, ha az nem éppen tiszta forrásból származik.
Ergo, ha én jogdíjas terméket akarok mozgatni, legalább kétszer kell jogdíjat fizetni egy szellemi termékért.
Először, amikor megveszem (audio cd, mp3) másodszor, amikor azt mozgatni szeretném (biztonsági másolathoz vásárolt cd, vagy a legális, jogdíjas mp3-om lementése memóriakártyára, vagy szintén cd-re).
Nem, kedves Artisjus, nem kérek erre is matricát! Ellenben kéretik utánanézni az ártatlanság vélelme fogalomnak, mélyen tisztelt szervezet!
No, de ez legyen az én problémám, nem is ez a blog témája…

Fel is másztam az egyik kedvenc weboldalamra, aminek segítségével könnyen megtalálhatom a számomra megfelelő terméket.
Ekkor még csak annyi lebegett a szemem előtt, hogy valami kis tárolókapacitású, ám extravagáns kütyüt vásároljak, ami talán meg is hökkenti a környezetem.
Pár perc kutakodás után ráleltem a tökéletes modellre.
2 GB-os, valami Silicon Power gyártmány, annak is a Touch szériája. Hmm. Ez eddig száraz dolog, ám ami mögötte van: Swarovski kristály díszíti.

Igen, amin megakadt a szemem, az a Silicon Power Touch 810B Swarovski modell volt.

Innen már csak annyi dolgom volt, hogy kicsit utánanézzek a Silicon Power termékeknek, illetve az, hogy megrendeljem a pendrive-ot.

Viszonylag sok információt sikerült kiderítenem erről a gyártóról, azon kívül, hogy SSD-ket, memóriakarikat, RAM-okat (…) gyárt, hisz ezt már tudtam.
A nálunk nem nagyon ismert cég, a Sony licencét a Memory Stick (Micro is) gyártását is birtokolja, csakúgy, mint a SanDisk. Jó pont.

A weboldalukon megismerkedtem a Touch, Ultima és a LuxMini szériákkal, és azok tagjaival. Tettem ezt azért, mert hátha találok még hasonlót, mint a Touch 810-es.

Mivel a wow érzés egyiknél sem volt olyan erős, megrendeltem a 810-es meghajtót, kék színben.

A magyar és a külföldi sajtó szerint ezt a modellt a gyártó 2008 novemberében jelentette be, ami nálunk kiskereskedelmi forgalomba idén év elején került.
Ráadásul elnyerte a Taiwan Excellence 2009 díját, amit a gyártó büszkén hirdet.

Technikai paraméterei közül az 5 gramm súly, a ki-be tolható slim USB csatlakozó, és a kis fizikai méret: 15 mm x 35 mm x 5 mm kelt feltűnést. Természetesen az élettartam garancia sem semmi…

Emellett a Chip on Board (COB) technológia, a weboldalról letölthető SmartKit szoftver is a kütyü része.

A dizájn egy domború rombuszmintázatra épít, ami a fényt különböző módon veri vissza, így több színárnyalatot is láthatunk.

A lánc tövénél egy 3 mm átmérőjű víztiszta (Crystal) színű Swarovski kristály lapul fémbe ágyazva.

A téglatest alján található a nyitó-záró mechanika, ami a többi Touch széria tagjától eltér, hisz azoknak az oldalán, vagy a tetején van.

Miután megérkezett a pendrive, végeztem egy írás-olvasás tesztet is, aminek eredménye több mint megfelelő a számomra:

Egy biztos, nem éppen férfias darab, de kék színben még egy hím egyed számára is vállalható, a piros viszont tényleg a nők játékszere lehet.
Büszkén nyugtáztam, hogy az ismerőseim körében is elnyerte a tetszést a pici adathordozó, olyannyira, hogy egy piros modellt már rendelhettem is.

Frissítés:
2010.12.09.

A majdnem 2 éves használat után csak pozitív tapasztalataim vannak a kicsikéről.
Törés nem keletkezett, és lötyögés sem lépett fel. A kristály is a helyén maradt, nem esett ki.
Festék/minta kopás sem látszik a burkolaton, mivel a ház "csak" egy átlátszó műanyag tok, egy kis szitanyomással rádobott logóval - ami szintén nem kopott meg - a valódi mintázat eme tokozás alatt bújik meg.
Természetesen a burkolat nem karcálló így a hajszálkarcok sajna meglátszanak rajta.

Végeztem egy újabb sebességtesztet, lassult-e a csöppség, de nem. Most is kellemesen hasít.

[/P]

mrlujoak

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.