2020. május 26., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Packard Bell TK81 - Sznobizmus ellen

Bizonyára kevesen tudják, hogy egy régi amerikai cégről van szó, amely 1926-ban kezdett el rádiókat gyárt

[ ÚJ TESZT ]

Hirdetés

Külső, paraméterek

Hát akkor essünk is neki a szerkezetnek. Vásárláskor egy nagyméretű, de keskeny dobozt kapunk, amelyben némi leíráson, a gépen és a töltőn kívül más nincs is. Megforgatva a gépet szembesülünk vele, hogy habár nem batár, de nem tartozik a vékony szerkezetek közé. És itt van rögtön az oly sok vitát kiváltó anyaghasználat, amely ilyen domborvonalas műanyag.

Sokan legagyizzák, pedig nem az. Inkább tűnik masszívnak, mint gagyinak. Nekem sokkal jobban bejön, mint az ezelőtti két Asus gépemé, amelyek szépek volt, de egy idő után kopni kezdtek, gyűjtötték az ujjlenyomatot, stb. Ezen látszik, hogy nem ilyen fújt valami, hanem az anyag ilyen. Tehát kopástól nem hiszem, hogy kell tartanunk. Egyedüli fényes fekete felületet a kijelző körül kapjuk, de az gyűjti is az ujjlenyomatot. Még jó hogy sokat nem nyúlkálunk oda.

A billentyűzet egy szintén jól eltalált része a gépnek. Az a fajta, ami olyan mintha lebegnének a billentyűk. Nyomáspontjuk jó és van teljes numerikus pad is. Egyetlen negatívumként talán a kicsit magasabb hangjukat említhetném, amely bizonyos esetekben (pl. Space) hallatszik. Kis érdekesség még, hogy a megszokottól eltérően itt nincsenek más színnel jelölve az Fn funkciók, csak simán fehérek, mint a többi. Hát ennyi baj legyen.

Említést érdemel, hogy ezt a gépet, ezzel az anyaggal, ezekkel a mintákkal és nagyjából ezzel a hardverrel, megtalálhatjuk az Acer kínálatában is, annyi különbséggel, hogy ott Acer feliratok voltak a PB helyett.

Csatlakozókból hozza az erős átlagot, van HDMI is és véleményem szerint elég a 3 USB port is. Talán egy USB 3.0-nak örültem volna. Itt viszont engem kissé zavar, hogy a csatlakozók a gép első felén kaptak helyet. Így ha jobb oldalra bedugok egy pendriveot, akkor az egérrel kicsit távolabb kell dolgoznom a megszokottól. Kis hiányosság,hogy a webkamerához elfért volna egy kis led, ami jelzi a működését.

A gép aljának kiképzése számomra megváltás volt. Az előző Eee PC-m megőrjített, hogy teljes szétbombázás után lehetett csak merevlemezt cserélni benne. Itt? Két csavar ki, fedél kipattint, és előttünk van minden, amihez elvileg nyúlkálhatunk. A merevlemez SSD-re való cseréje még első alkalommal sem érte el a 3 percet. Szuper.

A háttérben a kikelt Chayenne Chili palánták és egy-két palack bátorító magamnak. :)

A kijelző zsanérjai masszívak, lötyögésnek nyoma sincs és ahogy a képen is látszik, jobban hátra lehet hajtani a kijelzőt, mint arra valaha is szükségünk lenne.
Tehát külsőre egy jól összerakott gépet kapunk, amely ha nem is csúcsminőségű anyagokból van, de mindenképpen masszívitást, időtállóságot tükröz és senki nem lesz rosszul, ha tapogatni kezdi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.