2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Packard Bell Dot M – Hozomány

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Használható billentyűzet, és kijelző párosítása netbookban

[ ÚJ TESZT ]

Packard Bell

Packard Bell. Kis hazánkban nem egy ismert márka, ezt így nyugodt szívvel kijelenthetjük. Meglepetés akkor érkezik, mikor az ember nyugatabbra keveredik, és találkozik vele. Telepített készülékek száma országunkban, marginális.

Maga a név, a hőskorból származik. Céget 1926-ban alapították az Egyesült Államokban. Rádióval kezdték, majd más (pld. tv) műszaki fogyasztási cikkek is futottak a nevük alatt.
1986-tól foglalkoznak számítógép gyártásával. Először az óceánon túl, majd tőlünk nyugatabbra, Hollandiában (1991-től). Anno a Compaq-al versenyzett USA-ban, majd az NEC csoporthoz tartozott, és 2 éve az Acer rendelkezik a 75% tulajdonrésszel a cégben. Közös fejlesztések, közös gyártás. Költséghatékonyság.
Ennek köszönhetően nyugat európai szinten netbook-ból 5. és személyi számítógép értékesítésből pedig 3. helyen végzett 2007-ben.

Magyarországi adatok sajnos nem ilyen fényesek.

Cégcsoporton belüli elhelyezkedése is érdekes, míg az eMachines vette át az Acer-nél a belépő kategóriát, a PB inkább mellettük, és főleg az Acer-nek támaszt konkurenciát. Ez elsőre meglepő szerintem, de működik.

Jelenleg napi szinten a Moto GP- ben a Yamaha Factory Racing Team partnerei. Az on-line részen pedig az ESWC (Electronic Sports World Cup) támogatói.

ipower X2.0

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.