2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Az igazi tablet PC: P88

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Windows 7-es tablet PC teszt

[ ÚJ TESZT ]

Az igazi tablet PC: P88

Az előző, kínai anroidos tablet mellett egy windowsos is járt nálam, mely kedvező áron hamarosan megjelenik a hazai piacon! Érdekes kis szerkezet, tulajdonképpen egy netbook, mindösszesen billentyűzet nincs rajta, helyette van érintős kijelző. Legközelebbi társa talán az Archos 9 és a Viewsonic ViewPad10-es.

A doboza szép, színes, bármelyik hazai netbook megirigyelhetné a csomagolást. Látványos ikonokkal, valamint több nyelven elérhető specifikációval próbálja eladni magát, bár igazából inkább csak termékcsaládot leíró specifikáció ez, mivel a doboz tanulsága szerint ez akár 5 modell is lehet. Viszont jó tudni, hogy opcionálisan választható a 3G és a GPS is a készülékbe.

Maga a tablet kicsit vaskosabb, mint mondjuk az Archos 9-es. Egy 10,2"-os érintőképernyő határozza meg az arculatát, körülötte, egy netbookhoz képest vastagabb, fényes, lakk fekete keret van. Felül, középen van egy 1,3 megapixeles kamera is, amihez oldalt társul egy mikrofon is, szóval akár Skype beszélgetésekre is megfelelő lehet. Alul a jobb sarokban 4 darab állapotjelző ledet kapott, ami esti használat mellett kicsit zavaróan is hathat.

Oldalt ezüst színű csík fut végig. A legtöbb csatlakozó a jobb oldalt van, itt találjuk a töltő adapter csatlakozóját, az RJ45-ös csatlakozót a hálózathoz, vagy internethez. Van még analóg VGA kimenet is, valamit egy USB 2.0 csatlakozó, mellette pedig még 1-1 audió csatlakozó és mikrofon bemenet is, mind a kettő 3,5mm-es.

Itt, a bal oldalon található egy süllyesztett hűtőnyílás, ahol a ventilátor a processzorról fújja ki a levegőt. Bekapcsoláskor nincs hangja a gépnek, igazából akkor jön meg, amikor elindul az internetezés, vagy más terhelés. Egy halk ventilátorpörgés hallatszik folyamatosan, majd néhol ez erősödött, csendesedett, a gép használatától függően. Egy picit zavaró volt a téli hűvösebb időben, ahogy hideg levegőt fújt a bal kezemre a gép, bár ez egy óra után már langyosodott annyit, hogy ne legyen annyira zavaró.

Felül a jobb sarokban található a bekapcsoló gomb, valamint a bal felső sarokban további kettő darab USB 2.0 csatlakozó. A csatlakozók tárháza ki is merül az alul elhelyezett multi kártyaolvasóval, mely megbirkózik az SD, MMC, MC és MS Pro kártyákkal is.

A hátlapon semmi extra nincs, mindössze egy lecsavarozható fedlap. Ez alatt találjuk a 160GB-os merevlemezt és az 1GB-os memória modult. Előbbi 250-es és 320GB-os darabbal módosulhat, míg utóbbi 2GB RAM-má bővülhet opcionálisan. Emellett adott még 2 darab mini PCI-e csatlakozó, egyikben rögtön benne is van a WIFI modul. A másikba Bluetooth vagy WWAN modul mehetne, bár az utóbbi biztos nem férne el az alaplapra szerelt alkatrészek miatt.

Emellett található még az alaplapon SIM kártya helye is, elvileg ide tehetjük majd a szolgáltatónktól kapott kártyánkat, ha 3G-s modellt kérünk.

A dobozban egy töltő foglalt helyet, valamint egy érdekes, asztali tartó fémből.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.