2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

OUKITEL K8000 - Royal Flush

Az OUKITEL K8000 üzemidő tekintetében olyan, mint a pókerben a Royal Flush, verhetetlen.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, kijelző

A telefon büszkesége a 8000 mAh áramforrás a repülőgépgyártásban használt alumínium ötvözetből, CNC megmunkálással készült unibody házban foglal helyet. A kávamentes trend berobbanása után, a ma már nosztalgikus kialakításúnak számító telefon, 156×77,8×10,7 milliméteres méretekkel és 232 grammos tömeggel rendelkezik. Kézbe fogva azonnal érződik a minőségi összeszerelés, na meg persze a telefon súlya, habár az előd még ennél is nehezebb volt 100 grammal.

A készülék másik ékessége az előlapon feszítő Samsung 5,5 hüvelykes panel. A 2.5D kialakítású, Dragontrail üveggel védett, HD (720p) felbontású kijelző az AMOLED technológiának köszönhetően kiemelkedő kontrasztaránnyal, komoly fényerővel és remek betekintési szögekkel rendelkezik. A beépített MiraVision használatával a képminőség személyre, vagy inkább szemre szabható, amire nekem szükségem is volt. A saját igényemnek megfelelően állítottam be a telítettséget, a kontrasztot, az élességet, a színhőmérsékletet, valamint a szemem védelme érdekében a kékfény-szűrőt.

A kijelző fölött megtalálunk mindent, ami elvárható, a szokásos előlapi kamera, a beszédhangszóró, a fény- és távolságérzékelő szenzorok mellett a háromszínű értesítő LED-et sem spórolták ki. Az alsó káván a 6/10-es találati aránnyal dolgozó ujjlenyomat-szenzor árválkodik, amely a home gomb, valamint nyomva tartva a visszalépés funkcióját is betölti. Az állítható sorrendű virtuális kezelőgombok a kijelzőből foglalnak némi helyet.

Jobb oldalra kerültek a hangerő vezérlésére szolgáló billentyűk, valamint a piros színű, recézett bekapcsológomb. Alul, középen beszélgetési mikrofon és a hangszóró között, a 2.0-s microUSB csatlakozó található, felül pedig a 3,5 milliméteres jack bemenet üldögél. A SIM tálcát, amely két nanoSIM kártya, vagy egy nanoSIM és microSD kártya kombinációban működhet, bal oldalon fedezhetjük fel.

A hátlapon a szolidan megbúvó alsó-felső antennacsíkok, a ledes villanó és az enyhén kilógó dupla hátlapi kamerákon kívül, a márka felirat és a ,,camera DUAL” felirat hívja fel magára a figyelmet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Maze Alpha - feltámad a vadnyugat

    Egy új gyártó igen erős ajánlata a keret nélküli kijelzős mobilok világában, mely sok felhasználónak lehet jó választás.

  • MEIZU M5c – vitathatatlan

    A fiataloknak szánt, olcsó, korrekt tudású készülék joggal pályázik a belépőszintű telefonok királya címre.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.