2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Őszi PC Ajánló

Milyen számítógépet vegyünk még a karácsonyi áremelkedés előtt?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Egy kis bevezetés

Történetem a mai hardvervilággal igen hasonló ShellKretor fórumtárséval, tavaly őszén döntöttem úgy, hogy lecserélem jó öreg, Pentium D alapokra épülő konfigomat. Ismertem a Prohardver fórumát, de úgy gondoltam, segítség nélkül is jó bővítést tudok végrehajtani, de tévedtem. Amint beregeztem a PH!-ra, azonnal kiderült számomra, hogy az újonnan vásárolt alaplapot és memóriát gyorsan el kell adnom. Amint sikerült az eladás, benéztem a "Milyen asztali gépet vegyek?" topikba, ahol azonnal kaptam is egy ajánlatot. Ezt az ajánlatot meg is fogadtam, megvásároltam magamnak az új, AM3-as, Phenom II-es, DDR3-as félkonfigomat. Ezóta vagyok PH! Fórumtag.
Egy ideig csak olvastam a topikot, de mikor már úgy éreztem, hogy nagyjából kezdek képben lenni a mostani hardverpiaccal, én is elkezdtem ajánlatokat írogatni, azóta már úgy érzem, tagja vagyok ennek a topiknak.

A "Milyen asztali gépet vegyek?" topik célja, hogy a megadott anyagi keretből és a leírt igényeknek megfelelően összeállítsunk egy komplett- vagy félkonfigurációt, a lehető legjobb ár/érték arányban. Nem ajánlunk rossz minőségű vagy elavult termékeket, technológiákat, mindig a legkorszerűbb és legjobb ár/érték arányú részegységeket válogatjuk össze. Mivel mi is emberek vagyunk, hibázhatunk, de szerencsére vagyunk már egy jó páran, így adott esetben, ha úgy látjuk, hogy a másik nem megfelelő ajánlatot adott (vagy valamelyik részegység nem jó), akkor ezt kommentáljuk és kijavítjuk. Így a hibafaktort megpróbáljuk minimálisra csökkenteni. :-)

A cikk múltja és a jelen

Az első PC Ajánlót ShellKretor, a "Milyen asztali gépet vegyek?" topik egy frontembere készítette el még tavasszal. Augusztus végén szó volt róla, hogy össze kéne dobni egy újat, én felajánlottam, hogy megírom és a topikban ezt jóváhagyták. Íme, itt az új, friss, ropogós Őszi PC Ajánló!

Miről is szól ez a cikk?

A cikkből reményeim szerint az olvasó tisztább képet kaphat a jelenlegi hardvervilágról/piacról; és bízom benne, hogyha egy teljesen kezdő, informatika iránt érdeklődő is elolvassa a cikket, könnyebben összerakhat magának egy számítógépet.
Megpróbálok olyan nyelvezetet használni, hogy abszolút érthető legyen a cikk azoknak is, akik nem ismerik a harver- és informatikaszlenget. Hozzátenném, nem vagyok profi, de érdekel a téma, fogadjátok örömmel az írást, remélem, tudtam, tudtunk segíteni vele!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Xigmatek hdt-s1283

    Rövid teszt - avagy hogy teljesít egy Xigmatek Scorpion egy 955-ös Phenomon

  • Thermaltake Element T

    Egy esztétikus megjelenésű, tágas és kiválóan szellőző számítgépház a Thermaltake mérnökeitől.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.