2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Óriások csatája – A Hood

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A második világháborús és az azt megelőző időszak brit zászlóshajója, ami meglepően karcsú, szép példány volt.

[ ÚJ TESZT ]

Végszó

Tragikus események ezek, de ne felejtsük el, hogy háború volt és mindkét oldal tengerészei és hajói tették a dolgukat. Ha az angol hajók befejezik a fordulót és teljes tűzerővel a német hajókra lőhetnek, talán másképp alakul, ugyanis a Prinz Eugen 122 kg-os lövedékei érdemben csak szerencsés találat esetén szólhattak volna bele a küzdelembe, a nehéz hajóágyúk számában az angol kötelék fölényben volt – Hood 8, PoW 10 (ha feltételezzük, hogy mindegyik megbízhatóan működik) darab, szemben a Bismarck 8 darab lövegével.

Ez esetben a teljes nehéztűz a német csatahajóra zúdul. Nagy távolságból ez még nem jelent nagy problémát, de később láthattuk, hogy az angol hajóágyúk döntő fölénye érvényesül kisebb lőtávolság esetén.

A sorozat eddigi részeiben vízre szálltunk a Bismarck, a Yamato és az Iowa fedélzetén, most együtt utaztunk a Hooddal, illetve részt vettünk a midwayi csatában is. A következő rész a tervek szerint arról a hajóról fog szólni, amelyet a második világháború során a legbalszerencsésebb angol hadihajónak tartottak és a tengerészek rettegtek szolgálni rajta.

Köszönöm a figyelmedet, olvasóm!

Azóta történt

  • Hadihajók

    Dokumentumfilm-sorozat az első és második világháború hadihajóiról, avagy hogyan ne csinálj dokumentumfilmet.

  • Óriások csatája - A Csúnya Ikrek

    Elég régen írtam ebbe a sorozatba, de a Csúnya Ikrek (Scharnhorst-Gneisenau páros) kihagyhatatlan téma.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.