2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Öreg csúcskártyák harca: GTX 580 vs. 680

Nincs is jobb, mint 2017-ben tesztelni 5-6 éves kártyákat...

[ ÚJ TESZT ]

Az utolsó adag

Battlefield 1
- High beállítás
- Post Process: Low
- FXAA: Medium

Battlefield 4 után igazi megváltásnak éreztem az új részt. A multiplayer a szokásos köntösben tárul elénk, a story mód viszont véleményem szerintem kifejezetten jó lett. Nagyon élveztem minden percét, már talán emiatt is érdemes volt megvenni. Ha már multiplayer... valami eszméletlen processzor igénye van egy 64 fős conquest módnak. Szerencsére a singleplayer inkább a kártyát izzasztja, és az automatikus mentéskor sem akad be. A Post Process minőségét kénytelen voltam Low-ra visszavenni, magasabb beállításon már nagyon szenvedett az 580. Minimum FPS nem túl fényes, átlagban viszont elég jó eredményt kaptam. 680-nal már sokkal jobb a helyzet, a minimum FPS megduplázódik, míg az átlag is nő 30-cal.

Far Cry Primal
- High beállítás
- HD textúra kikapcsolva

Ez a rész is kapott hideget-meleget egyaránt. Nekem személy szerint tetszik a kőkorszaki téma, a nagy bejárható területtel és a sok állattal. High beállítással nagyon jól néz ki, Ultrához képest nincs annyira nagy különbség, inkább csak az árnyékoknál. Játszható szintet az 580-nal is el lehet érni, de a 60 FPS körüli átlagot már csak a nagy tesó bírja.

Grand Theft Auto V
- Very High beállítás
- Grass: High
- FXAA
- Advanced beállítások: kikapcsolva

Természetesen a sokak által ismert és kedvelt GTA V sem maradhat ki. A sűrű füves-fás részeknél az 580-nal kissé megcsappant az FPS, a 680 viszont nem szenvedett. Nagy meglepődésemre az 1,5 GB VRAM sem jelentett problémát, pedig a textúrák is Very High-on voltak.

Plants vs. Zombies Garden Warfare 2
- Ultra beállítás

Az utolsó játék pedig nem más, mint egy másik kedvencem, a PvZ Garden Warfare második része. Ennek már jóval nagyobb gépigénye van, mint az elsőnek, minimum FPS-ben is jobban elhúzott a 680.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.