Hirdetés

2021. március 8., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

OPPO Find 5 Midnight bemutató

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Megnéztem, hogy mire képes ez az éjféli szörnyeteg Kína egyik legnívósabb gyártójától. Stílus a javából..

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia

Kamera, multimédia:

A hátlapon található 13 megapixeles kameramodul maximum 4128x3096 képpont felbontású fotókat képes készíteni, a dupla LED-es villanó elég erős éjszakai fotózáshoz is.

A videók esetében az 1080p-s felbontás a maximum 30 FPS mellett, azonban lehetőség van szuper lassú felvételek készítésére is 90 FPS mellett, de ekkor csak 480p-ben vesz fel, bár így is lehet vele látványos videókat készíteni.

Aztán van még lehetőség HDR fotók készítésére, valamint panoráma képek, illetve gyors fotósorozat készítésére is, ilyenkor a telefon annyi képet készít egymás után nagyon gyorsan, ameddig az ujjunk a kamera ikonon van. Újdonság, hogy a készülék tud fotókat lőni a hangerő fel és le gombokkal is.

Hirdetés

A képek minőségét elnézve jó eredményt kapunk. Mind makró, mind egyéb képeknél. Az autofókusz folyamatosan próbál ráfókuszálni arra, amit szeretnénk fotózni. De beszéljenek helyettem a képek:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

A videó is hasonlóan jó, ugyebár itt is folyamatos autofókusz van. Az új ROM-ban, úgy látszik, hogy még nem megoldott a folyamatos autófókusz, de az ujjunkkal bármikor fókuszálhatunk. (ezt később pótolom)

A zenelejátszó a teló erőssége (itt meglátszik, hogy a gyártó mennyire otthon van a hangtechnikában és minden tudásuk benne van a készülékben mind hardveresen, mind pedig szoftveresen.)

A Dolby beállításokkal babrálhatunk rengeteget, főleg akkor, amikor csatlakoztatjuk a fülest. A sztereó hangszórópár meglepően erősen és tisztán szól, különösen filmnézés közben kiváló, amikor aktív a Dolby, bár talán egy kicsit halkabb, mint a Huawei Honor 2 volt anno.

A gyári füles is rendkívül jól szól, de egy amolyan audiofil fülessel a zenei élmény még jobb. Tiszta, nagyon erős, élettel teli hangok jellemzik (én egy XEARS Turbo Devices TD II Blackkel teszteltem és az élmény lenyűgözött. Ez egy kiváló zene telefon. A Dolby beállítások, valamint a Dirac HD technológia is sokat dobnak az élményen.

A pontos tesztelés az alábbi műfajokkal zajlott: Elektro, Hardstyle, Hardcore, Psy-Trance, Psychadelic, Trance, Dubstep, D&B, Dark Elektro, Dance, Pop, Techno, Industrial, Progressive, Rock, Metal, House, Retro stb.

A videó lejátszással semmiféle gondom nem akadt. A Full HD videókat ugyan úgy viszi, mint akármilyen másik formátumot H.264, H.263, WMV, MP4, DivX vagy éppen AVI, legalábbis egy jó külső lejátszóval. Amit Hardveresen nem támogat, azt szoftveren úgyis megoldja a program, ráadásul DLNA-n vagy Wi-Fi Display-en keresztül külső megjelenítőre is ki tudja rakni a képet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Aviate Launcher HUN

  Az Aviate földrajzi helyzettől függő információkat jelenít meg az androidos telefonok főképernyőjén.

 • HUAWEI Ascend G700

  Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

 • Alcatel One Touch S'Pop

  Mire képes ma egy egymagos MTK-procis olcsóság? Ugyan nem csak telefonálni, de sokkal többre ne számíts.

 • K-Touch Nibiru Mars One H1 teszt

  Mivel ez a teszt eddig hozzászólásként szerepelt, úgy éreztem, megérdemelne egy külön cikket itt a Logouton. Best Buy telefon 50 ezerért.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.